biorę po 10 złoty od każdego i słycham państwa dlaczego wyprowadzenie się na wieś to zły pomysł i co mnie może tam w------ć a ja wysłucham i sobie przemyślę
@Soothsayer: zależy co kto chce od życia, mnie by pewne aspekty życia w mieście w-------y totalnie. ale to jest zawsze kwestia hajsu, można żyć na wsi obok chlewni i można żyć na wsi w turystycznej miejscowości w górach
@Soothsayer: otóż za 10 zł to ja nie wypowiedziałbym zbyt wiele słów, dlatego zrobię to w formie wolontariatu i charytatywnie, od serca mojego dla drugiego człowieka, bo jestem empatyczną osobą bardzo, mianowicie to zależy wszystko od czynników konkretnych. z fartem
@Soothsayer: kwestie są np. takie samochodowe. na wsi musisz mieć samochód co dla mnie nie jest wadą bo jeżdżę autem od zawsze i niby w (dużym) mieście auta nie potrzeba ale to też co to za życie że z zakupów wracasz tramwajem z torbą w ręku jak jakiś plebs. a utrzymanie auta w mieście to problem bo garaż, miejsce parkingowe, większe ryzyko kradzieży itp. a u siebie na wsi to
@Soothsayer: Tak na szybko co cię może w------ć: - k---y na motocrossach - sąsiad palący plastikiem w piecu - słaba infrastuktura drogowa - słaby zasięg - internet światłowodowy to znana technologia na wsiach ale jakaś usterka może minąć z 2 tygodnie zanim ktoś
@Soothsayer: właśnie w mieście chyba nawet gorzej jest bo masz starą infrastrukturę, więcej użytkowników a te światłowody na wsiach to wszystko nówki były robione. i jak coś się stanie to dużo łatwiej to zlokalizować bo masz linę poprowadzoną od domu do domu a nie jakieś bloki itp
mam internet z orange i nie wiem może raz miałem przerwę w dostawie netu w ciągu 10 lat i to trwało dosłownie parę minut
@onepnch: Też mam orange i miałem takie sytuacje że zgłosiłem usterkę, technicy zaznaczyli w systemie że byli a nikogo nie było i tak trzy razy musiałem zgłaszać aż w końcu ktoś przyjechał
@Soothsayer: jak masz dzieci to codzienne dojazdy Jak nie masz i nie planujesz i masz prace zdalną to najlepsza możliwa opcją. Dla takiego czegoś nawet warto elektryka kupić bo go sobie będziesz ladowal obok domu
Nienormalnych w-----a:
-zapach obornika
-pracujacy maszynami rolnik
-pianie koguta,
z fartem
a u siebie na wsi to
- k---y na motocrossach
- sąsiad palący plastikiem w piecu
- słaba infrastuktura drogowa
- słaby zasięg
- internet światłowodowy to znana technologia na wsiach ale jakaś usterka może minąć z 2 tygodnie zanim ktoś
@dreamcore: mam internet z orange i nie wiem może raz miałem przerwę w dostawie netu w ciągu 10 lat i to trwało dosłownie parę minut
@onepnch: Też mam orange i miałem takie sytuacje że zgłosiłem usterkę, technicy zaznaczyli w systemie że byli a nikogo nie było i tak trzy razy musiałem zgłaszać aż w końcu ktoś przyjechał
Jak nie masz i nie planujesz i masz prace zdalną to najlepsza możliwa opcją. Dla takiego czegoś nawet warto elektryka kupić bo go sobie będziesz ladowal obok domu