Aktywne Wpisy
heksengerg +227
PeterWeiss +753
#ciekawostki #medycyna #neurobiologia #silownia
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
Ćwiczysz mięśnie, budujesz... neurony: nowe odkrycie z MIT
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
Ale już wiem, że 390 to był dobry wybór
Tylko jeszcze ten koszmarny tył do zmiany.
#motocykle #ktm #pokazmotor
Ten sam, silnik i elektronika, możecie się zgadać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
BTW, bardzo mi się podobają te lampy ktm
A tak w ogóle to bez litra to nie ma jazdy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Gruby_Wujo:
Tak ale już ich nie robią niestety.
Miałem kiedyś Super Duka i ten mi wystarczy. Lekkie, zwinne Moto są najfajniejsze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No i miłe zaskoczenie po litrowych V to bak 13.5 litra i spalanie 3-3.5 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Btw i tak na moich nadmorskich winklach więcej nie pojedziesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A ninja to jakbym odkurzacz włączył. Jadę właśnie po moto by się gdzieś przejechać
U mnie źle nie jest tylko cicho. Ale nie wiem czy jest sens kupować akrapa do tych Euro 5. Wcześniej był cały wydech a teraz tylko slip on