Aktywne Wpisy
BrainG +598
Ktoś potrafi wytłumaczyć dlaczego ebook jest droższy niż książka w fizycznej oprawie? To nie miało być tak, że jak nie trzeba będzie drukować i magazynować to będzie taniej?
#czytajzwykopem #ksiazki #czytanie
#czytajzwykopem #ksiazki #czytanie
Caracas +229
Mój kolega od kilku dobrych lat prowadzi 3 pizzerie / i inne szybkie dania nad morzem otwarte tylko w sezonie. W tym roku turyści trochę mocniej trzymają się za portfele więc jest ich faktycznie wszędzie mniej w restauracjach.
Znajomy stratny oczywiście być nie może i nie ma tu o tym w ogóle mowy. Wpadł na pomysł i wymieszał oliwę z najtańszym olejem do smażenia i podaje to normalnie jako oliwę wymieszane w
Znajomy stratny oczywiście być nie może i nie ma tu o tym w ogóle mowy. Wpadł na pomysł i wymieszał oliwę z najtańszym olejem do smażenia i podaje to normalnie jako oliwę wymieszane w
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
@NiespodziewanaRiposta: "szerzenie wiedzy" - czytając podręcznik xD
Cały system edukacji jest #!$%@? i chodzi o jego podstawy.
Jestem mega szczęśliwy, że mam to już za sobą, studiowałem na prywatnej uczelni, a w pracy trzymam się z dala od instytucji państwowych i spółek skarbu państwa.
@DobrzeNaoliwioneLozysko: jeżeli myślisz, że zmiana systemu edukacji bez podniesienia płac rozwiąże problem, to jesteś w błędzie. Ja nie twierdzę, że system jest dobry, należy go zmieniać ale pensje również muszą być wyższe żeby wreszcie przyciągać dobrych kandydatów.
@Joncrow Ratownicy medyczni też mają płacone o wiele za mało, było powiedziane już nie jeden raz i pomimo afer nic się w tej kwestii nie zmieniło, tak samo jak z nauczycielami.
Niczym bym się wtedy nie wyróżniał spośród spędu tego raka jakim są pracownicy państwowych szkół.
Poza tagami 'przegryw, 'kononowicz, 'famemma
Nie ma się co oszukiwać: szkoła publiczna nikogo niczego dobrego nie nauczy. Ja swoje dziecko planuję przed nią chronić, jak tylko się będzie dało.
Szkoła wyższa jest po to żeby rozszerzać horyzonty, u Ciebie tego zadania ewidentnie nie spełniła i jesteś chodzącym przykładem, że rzeczywiście polski system edukacji jest patologiczny.
Komentarz usunięty przez autora
@KoninaBeZiomeczka jak płacisz za gowno to dostajesz gowno. Myślisz że myślący człowiek pójdzie do gorszej roboty za gorsze pieniądze skoro gdzieś indziej ma lepsze warunki?
@KoninaBeZiomeczka: Nie. Ale powinien być.
Dajmy 10k wykopowemu programiście, to pójdzie użerać się z bachorami do Szkoły Podstawowej nr 4 im. Romualda Traugutta w Pcimiu.
Dajmy 10k finansiście z BIG4, to pójdzie uczyć majzy do powiatowego liceum. Tak to widzisz? :)
Nawet w Stanach nauczyciele zarabiają grosze. Co
A u ciebie wyczuwam wybitny buldupy o to, że ktoś gardzi ciałem pedagogicznym.
dosc kluczowa rola w społeczeństwie