Wpis z mikrobloga

Zazwyczaj gear jest tworzony na podstawowej postaci jaką jest właśnie człowiek a potem skalowany na inne rasy jak jakieś orki czy undedy i na człowieku wygląda on najlepiej bo nie jest zmasakrowany skalowaniem.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 15
@yahoomlody: w morrowindzie koty miały zajebiste perki do grania złodziejem, chyba głównie dlatego.

Problemem RPGów z wieloma rasami jest to, że większość graczy woli wybrać jak najefektywniej, czyli jeżeli chce grać daną klasą to wybierze daną rasę, typu elfi mag/łucznik, niziołek łotrzyk, jakieś zwierzęce/magiczne rasy druid itd. itp.
Dodatkowym problemem jest to, że nie masz pojęcia czego spodziewać się po danym RPGu i człowiek zawsze jest tym "uniwersalnym" wyborem, w którym
Dziwne rasy często po prostu źle wyglądają w zbrojach, szczególnie jak np. mają kopyta przez co popylają z bransoletkami na kostkach zamiast butów lub mają dziwny łeb i hełmy nie zbyt pasują - np. Taureni z WoWa czy Charr z GW2. Kurduplami nigdy nie mogłem grać (Gnomy z Wowa czy Asura z Gw2) bo zbroje wyglądają komicznie i ogólnie gówno na nich widać, dodatkowo niższa kamera mnie wkurzała. Dlatego takie elfy itd.
@arkan997: w grach rpg chodzi o to żeby wczuć się swoją postać, a w jaką postać możesz się wczuć bardziej niż postać mężnego rycerza jak z bajek które znasz od dzieciństwa? Różnie w rpg i mmorpg wybierałem klasy specjalizacje relacje ale jak już grać to tylko człowiekiem! Po co tracić czas na inne rasy skoro można grać rasą doskonałą pod każdym względem?

@mikroblogplus_official: lol world of warcraft chociażby