Wpis z mikrobloga

@Hauleth: No nie powiesz mi, że Railsy się dużo szybciej kodzi niż Django. Sam projekt na dysku jest dużo mniej rozbudowany, więc i z miejsca jest dużo mniej linijek do nakodzenia. Jedyne co w RoR się robi szybciej niż Django to testy tego co napisaliśmy.
@Sarpens: Jakoś nie zauważyłem. Mi dużo szybciej pracuje się w Railsach. Projektu w Django mi się nawet odpalić nie udało (Python 3, Archlinux, świeża instalacja Django poprzez

pip install --user django
). Patrząc jednak po strukturze Django to bardziej porównywał bym go do Sinatry + parę gemów niż do Railsów.

Co rozumiesz przez "rozbudowanie na dysku"? Drzewo katalogów? IMHO jest ono znacznie lepsze niż w Django. Wiesz gdzie masz kontrolery, modele,
@Hauleth: Ja Railsom nie ubliżam, bo jeżeli trzeba napisać coś grubszego to sam do nich siadam. Ale jeżeli mam coś kodzić na szybko, weekendami i bez zbędnych dodatków to wybieram Django. Znam fanboy'ów tak jednego, jak i drugiego. Jeżeli jednak chodzi o przyjemność pisania to Python zawsze będzie u mnie górował, bo jest językiem dla bałaganiarzy, którzy chcą coś zrobić szybko i na już. Dobrze wiesz, że sporu nie rozstrzygniemy -