@m21d24: obadaj sobie na https://www.codeschool.com/ interaktywny kurs pierwszy poziom railsów jest darmowy, znajdź jakiś podobny do Django i zobacz co Ci bardziej leży.
@Hauleth: No nie powiesz mi, że Railsy się dużo szybciej kodzi niż Django. Sam projekt na dysku jest dużo mniej rozbudowany, więc i z miejsca jest dużo mniej linijek do nakodzenia. Jedyne co w RoR się robi szybciej niż Django to testy tego co napisaliśmy.
@Sarpens: Jakoś nie zauważyłem. Mi dużo szybciej pracuje się w Railsach. Projektu w Django mi się nawet odpalić nie udało (Python 3, Archlinux, świeża instalacja Django poprzez
pip install --user django ). Patrząc jednak po strukturze Django to bardziej porównywał bym go do Sinatry + parę gemów niż do Railsów.
Co rozumiesz przez "rozbudowanie na dysku"? Drzewo katalogów? IMHO jest ono znacznie lepsze niż w Django. Wiesz gdzie masz kontrolery, modele, widoki,
@Hauleth: Ja Railsom nie ubliżam, bo jeżeli trzeba napisać coś grubszego to sam do nich siadam. Ale jeżeli mam coś kodzić na szybko, weekendami i bez zbędnych dodatków to wybieram Django. Znam fanboy'ów tak jednego, jak i drugiego. Jeżeli jednak chodzi o przyjemność pisania to Python zawsze będzie u mnie górował, bo jest językiem dla bałaganiarzy, którzy chcą coś zrobić szybko i na już. Dobrze wiesz, że sporu nie rozstrzygniemy
@Sarpens: Python nigdy do mnie nie przemawiał. Jakoś zacząłem z Rubim i cały czas się go trzymam. Mimo wszystko do skryptów "na szybko" wydaje mi się idealnym optimum między Perlem a Pythonem.
Strona główna Allegro na święta 2006, czyli 19 lat temu. Tak, to jest cała strona główna portalu bez żadnych zablokowanych reklam. No i komu kuźwa przeszkadzał taki internet? xD #allegro #internet #webdev #nostalgia #kiedystobylo
1. ruby czy python?
2. ruby on rails czy django?
głównie jeśli chodzi o przyjemność i łatwość pisania kodu oraz możliwości języka/frameworka
#programowanie #ruby #rubyonrails #python #django
2. rails
Komentarz usunięty przez autora
@m21d24: Ruby i Rails.
pip install --user django). Patrząc jednak po strukturze Django to bardziej porównywał bym go do Sinatry + parę gemów niż do Railsów.
Co rozumiesz przez "rozbudowanie na dysku"? Drzewo katalogów? IMHO jest ono znacznie lepsze niż w Django. Wiesz gdzie masz kontrolery, modele, widoki,
2. django/django