Wpis z mikrobloga

• 1931
59% Polaków nie stać na to, żeby wyjechać na urlop.

7 lat rządów "dobrej zmiany" to i wakacje się skończyły. #polityka
  • 88
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Pajonkek grupy na fb są, szukam towarzysza podróży czy podróżnik/podróżniczka poszukiwani
Poznałem tam trochę ludzi i nigdy się nie zawiodłem
  • Odpowiedz
@RdzaSpi: co za głupoty piszesz? Ja rezerwowałem wakacje tydzień temu nad naszym morzem to nigdzie nie było wolnych miejsc blisko plaży do 500m.
  • Odpowiedz
  • 8
@RdzaSpi Jak czytam takie pierdy to aż mi ręce opadają. Takiego kryzysu jak jest obecnie na świecie nie było już od X lat, szczególnie tak dotykającego Europę. Dwa lata pandemii, gdzie gospodarka była prawie całkowicie zamknięta, teraz wojna na Ukrainie, ale oczywiście dla wykopka nie ma to znaczenia. Jesteście tak głupi, że nawet mi was nie żal.
Zobacz sobie ile osób wyjeżdżało na urlopy do czasu pandemii i jak podniósł się
  • Odpowiedz
@Im_from_alaska: Ja wiem, że to wydaje się szokujące ale spójrz sto, dwieście lat wstecz. Pięćset lat wstecz. Dwa tysiące jak wstecz. Naprawdę, życie dzisiaj wydaje Ci się bez sensu? Co ludzie mieliby wtedy powiedzieć? Większość z nich zastanawiała się czy jutro i za tydzień będą mieli co jeść.
Dzisiaj największy dramat to brak pieniędzy na wakacje?
Naprawdę? Gdy można ruszyć często dupę z domu na spacer, zobaczyć kawałek świata w
  • Odpowiedz
@RdzaSpi: Nie wcale XD a zaraz newsy o tym jak to Polacy rekordowo podróżują na tle Europy albo o bitych rekordach w wakacjach zagranicznych wśród Polaków, podczas gdy polskie kurorty oczywiście i tak pełne
  • Odpowiedz
@Im_from_alaska: Skoro to takie dziwne, może jest to po prostu twoja niczym nieuzasadniona fantazja? Może życie tych milionów wcale nie jest takie straszne, jak się może wydawać z perspektywy konsumenta sojowej latte na warszawskim zbawixie?
  • Odpowiedz
@Im_from_alaska: dzis nie majac wielu pieniędzy komfort zycia jest ogromny. Dawniej goniliśmy codziennie za jedzeniem, bezpieczenstwem i znalismy 30 km powierzchni ziemi przez cale zycie i ludzie sie rozmnazali i chcieli przetrwać. Po co? Zeby dzis bylo latwiej.
  • Odpowiedz
Przereklamowane te wczasy. J---ć autem dwa dni w jedną, dwa dni w drugą stronę, by parę dni spędzić na kamienistej plaży... Albo na lotnisko, później samolotem, potem autokarem... I zaraz z powrotem... A ile planowania, szukania, załatwiania... Ja sobie pojadę rowerkiem nad jeziorko, rozwieszę hamak między drzewami, poleżę, poczytam, kawkę zaparzę. Kolejnego dnia autem się gdzieś przejadę, np. w góry, przekimam w namiocie i wrócę. Hamak za 40 zł, namiot za 140,
  • Odpowiedz