Wpis z mikrobloga

W tej chwili Świątek jest gdzieś pomiędzy WTA a ATP. A nawet sądzę, że nie jednego słabego chłopa z ATP by pokonała.

#tenis
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Aloha_from_Hawaii: Na tym filmie "grają" na twardej nawierzchni, gdzie piłka po odbiciu najmniej zwalnia. Plus Isner miał akurat jeden z najmocniejszych serwisów męskich w ogóle. Ja mówię, żeby postawić na korcie ziemnym jakiegoś słabiaka bez atomowego uderzenia i czy Iga nie biegałaby odpowiednio szybko, aby prowadzić z nim wyrównane wymiany.
  • Odpowiedz
@smutny_kojot: Napisałeś np. Janowicza. Oczywiście, że Isner miał najlepszy serwis na świecie. Filmik wrzuciłem, żeby pokazać jak sobie poradziła najlepiej returnująca zawodniczka z serwisem Janowicza. Generalnie to dyskusja jest bez sensu. Sprawdź wynik sióstr Williams z zawodnikiem z rankingu ~300:)
  • Odpowiedz
@Aloha_from_Hawaii: Znam wynik, nie wiem tylko, na jakiej nawierzchni grali, bo to ma jednak kluczowe znaczenie dla wyrównania szans. Clay to chyba jedyna możliwość, aby wyjątkowo szybka i silna babka mogła się postawić słabemu facetowi, bo właśnie serwis robi tu największą różnicę.
  • Odpowiedz
@smutny_kojot: Koleś nawet papierosa spalił w przerwie meczu z serena, wiec to jest ogromna przepaść. Tak samo jak reprezentacja kobiecej piłki nożnej (nie pamietam kraju, ale jakaś z czołówki) została rozbita przez bodajże 15-latków ze szkółki Manchester-u
  • Odpowiedz
Znam wynik, nie wiem tylko, na jakiej nawierzchni grali, bo to ma jednak kluczowe znaczenie dla wyrównania szans. Clay to chyba jedyna możliwość, aby wyjątkowo szybka i silna babka mogła się postawić słabemu facetowi, bo właśnie serwis robi tu największą różnicę.

@smutny_kojot: Czyli wszystko wina nawierzchni xdd
Prawda jest taka że faceci są silniejsi szybsi i ogólnie lepsi fizcznie pod prawie każdym względem.
  • Odpowiedz
@smutny_kojot: Generalnie to moglibyśmy dyskutować na temat tego, czy Iga miałaby w takim pojedynku jakiekolwiek szanse i dlaczego nie, ale nie ma sensu, bo jest wystarczająco wiele dowodów w internecie w postaci analiz, filmików na YT itp. udowadniających, że nawet najlepsza tenisistka świata nie ma absolutnie żadnych szans z mężczyzną czynnie uprawiającym ten sport i powiedzmy będącym w top 1000 (tak, tysiącu) ATP. To jest po prostu zbyt wielka przepaść
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
. Tak samo jak reprezentacja kobiecej piłki nożnej (nie pamietam kraju, ale jakaś z czołówki) została rozbita przez bodajże 15-latków ze szkółki Manchester-u

@kont_u_r:

Nie wiem czy myślimy o tym samym, ale świeżo upieczone Mistrzynie Świata z USA przegrały z 15-latkami z Dallas FC xDD
  • Odpowiedz