Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 102
Jestem sobie rowerzystą... i nienawidzę rowerzystów XD A właściwie pedalarzy. Bo trzeba sobie uczciwie powiedzieć, są rowerzyści, rekreacyjnie pojadą do lasu, pojeżdżą po mieście ścieżkami, ale czasami trafi się zjeb ze swoją kolarzówką, Bóg szos i on wszystko może. Idę sobie przez pasy, mam zielone, widzę, że jedzie koleś ulicą kolarzówką właśnie, ale nie zwalniam, na pewno widzi, że ma czerwone (nawet już pominę fakt, że obok jest ścieżka rowerowa, uznajmy, że jest c-----a, bo trochę jest, niech mu będzie). Dochodzę do końca ulicy, a zjeb na czerwonym świetle mnie jeszcze zaczepia i ma wąty, że nie uważam. No k---a nic tylko pręt w szprychy w--------ć i żeby przeorał kilkadziesiąt metrów asfaltu swoim głupim ryjem, to może zrozumie. To kierowcy normalnie mogą poczekać, aż ja przejdę i zniknie im czerwone, ale on nie? Skąd się biorą takie komórki rakowe to ja nawet nie wiem, ale chyba nie ma na to lekarstwa xd

No normalnie jak ten dzban z video, z tym, że mój dzban jechał prosto i mnie doskonale powinien widzieć, a jak nie mnie to czerwone światło. Przestaje się dziwić, że jest na nas taka nagonka, skoro jest wśród nas tylu zjebów. Pora założyć jakiś klan dobrych rowerzystów którzy będą jeździć z łukami i strzelać strzałami w szprychy tym zjebom XD

#zalesie #kolarstwo #rower #prawojazdy #pedalarze
iErdo - Jestem sobie rowerzystą... i nienawidzę rowerzystów XD A właściwie pedalarzy....
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@iErdo: Jeden dzban z plecakiem dostawcy jedzenia (chyba uber eats, ale już nie pamiętam) mnie podobnie stuknął. Wyprzedzał na przejściu vana, który mi ustąpił pierwszeństwa. Nie przewrócił mnie (on też się nie przewrócił niestety), i pojechał w siną dal. Nawet nie widziałem twarzy, więc niespecjalnie było co zgłaszać.

Ale przyjdzie tu pewnie zaraz pewien spec, który pokaże statystyki kolizji wg ustalonych sprawców, i powie, że rowerzyści to aniołki, bo wg
  • Odpowiedz
@iErdo: a może to duża część Polaków jest poprostu z-----a bez względu na to jakim pojazdem się porusza? Bo i wśród samochodów są zjeby, wśród rowerów i pieszych, kierowców ciężarówek czy tych co na hulajnogach jeżdżą może duża część rodaków nie nadaje się do poruszania się niczym, nawet na piechotę...
  • Odpowiedz
  • 1
@iErdo: Klub dobrych rowerzystów super!
Strzelanie z łuku do szosonów super :D Ale niestety niewykonalne. Ale można spróbować zrobić kampanie, aby obrzydzić źle praktyki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Ja do pedalarzy to nawet szacunku nie mam ( ͡° ͜ʖ ͡°). Ja sobie jak już jeżdżę po mieście na swoim #fatbike to jak człowiek. (Też dlatego że każdy patrzy na taki rower więc przypał łamać przepisy).
  • Odpowiedz
@iErdo: Legancko. Chcesz narzekać na rowerzystów w Polsce, to właśnie popatrz na obrazki z us i te kulturę kurierska. Jeżdżę na rowerze, czasem nawet szosa po podkrakowskich wsiach, ale więcej jeżdżę samochodem. Szczerze mówiąc, poza pseudotreningami i przejazdami peletonu nie widziałem żadnej krzywej akcji poza jedna, której sam niestety byłem autorem. Nie rozumiem hejtu, ale może nie mam perspektywy wielkomiejskiej.
  • Odpowiedz
a może to duża część Polaków jest poprostu z-----a bez względu na to jakim pojazdem się porusza?

@rozdartapyta: też mi się tak wydaje, takim samym zjebem będzie pedalarz po tym jak zasiądzie do swojego blaszanego rydwanu. Oskarek z BMW co mu trudno kierunek włączyć będzie się stosował do przepisów jadąc rowerem? Taki c--j.
  • Odpowiedz
Jak to powiedział ten rowerzysta: https://youtu.be/j9s-bymCByE&t=10m00s

„Wszystkie przepisy możesz traktować jako podpowiedzi, te znaki zakazu i nakazu. Czerwone światło ostrzega tylko, że coś może jechać z boku. Nie zatrzymuje cię fizycznie, nie musisz stać na tym skrzyżowaniu.

Zazwyczaj nie ma czasu na hamowanie.

Jeżeli
  • Odpowiedz
@iErdo: sam jestem rowerzystą ale jak ostatnio szedłem na ścieżce gdzie nie było podziału na rower/pieszy to nagle słysze za mną taki szum jak terenowe koła robią i ja myk na jedną strone bo pedalarz by mnie rozjechał jak naleśnik
  • Odpowiedz
a może to duża część Polaków jest poprostu z-----a bez względu na to jakim pojazdem się porusza?

@rozdartapyta:
Nieduża część bo takie sytuacje zdarzają się rzadko i nie tylko Polaków bo dzieją się na całym świecie ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
  • 1
@iErdo:
Kiedyś gościa coś trafi jak będzie przelatywał na czerwonym. Mały problem, jak zabije siebie, ale może zrobić krzywdę komuś.

Dużym problemem jest brak reakcji policji na wykroczenia. Nie raz widziałem jak pedalarz odwala coś na oczach policji, a ci kompletnie nic, żadnej reakcji.

A za jazdę na ostrym kole po drodze publicznej to dawał bym maksymalny mandat, czyli 5000 zł (choć z tego co wiem, to jest max 1500
  • Odpowiedz