Wpis z mikrobloga

a jak jest z rybami? Robiłem sushi używając surowego łososia z lidla i z biedronki. Po tym z lidla OK, po tym z biedronki miałem jakieś robale


Zauważyłeś robaki w mięsie czy chorowałeś?

@vectus: Jest klasa ryby, która nadaje się do sushi. Wydaje mi się, że jest mrożona odpowiednio długo w bardzo niskiej temperaturze. Kiedyś każdy łosoś w marketach był głęboko mrożony, znacznie bezpieczniejszy do sushi, nie wiem czemu teraz upierają
@Shmoikel: bzdury gadasz, choroby pasożytnicze w wołowinie odsiewa się w badaniu weterynaryjnym, co nie jest prawdą przy mięsie wieprzowym, dlatego wołowinę można jeść na surowo o ile jest świeża, a wieprzowiny i drobiu nie.


@rtgdgdrttdgcxgstrgdxxgst: lubię tatar ale zawsze boję się go jeść xD chociażby podczas pakowania gdzieś może dojść do dostania się bakterii salmonelli albo gdzies podczas transportu i cyk. Albo błąd na kontroli jakości i jakieś pasożyty. Takie