@rtgdgdrttdgcxgstrgdxxgst: @Pieskor: a jak jest z rybami? Robiłem sushi używając surowego łososia z lidla i z biedronki. Po tym z lidla OK, po tym z biedronki miałem jakieś robale
a jak jest z rybami? Robiłem sushi używając surowego łososia z lidla i z biedronki. Po tym z lidla OK, po tym z biedronki miałem jakieś robale
Zauważyłeś robaki w mięsie czy chorowałeś?
@vectus: Jest klasa ryby, która nadaje się do sushi. Wydaje mi się, że jest mrożona odpowiednio długo w bardzo niskiej temperaturze. Kiedyś każdy łosoś w marketach był głęboko mrożony, znacznie bezpieczniejszy do sushi, nie wiem czemu teraz
@Shmoikel: bzdury gadasz, choroby pasożytnicze w wołowinie odsiewa się w badaniu weterynaryjnym, co nie jest prawdą przy mięsie wieprzowym, dlatego wołowinę można jeść na surowo o ile jest świeża, a wieprzowiny i drobiu nie.
@rtgdgdrttdgcxgstrgdxxgst: lubię tatar ale zawsze boję się go jeść xD chociażby podczas pakowania gdzieś może dojść do dostania się bakterii salmonelli albo gdzies podczas transportu i cyk. Albo błąd na kontroli jakości i jakieś
źródło: comment_1653754305fteaQvvLYZeJXcZThk1pEn.jpg
PobierzZauważyłeś robaki w mięsie czy chorowałeś?
@vectus: Jest klasa ryby, która nadaje się do sushi. Wydaje mi się, że jest mrożona odpowiednio długo w bardzo niskiej temperaturze. Kiedyś każdy łosoś w marketach był głęboko mrożony, znacznie bezpieczniejszy do sushi, nie wiem czemu teraz
@rtgdgdrttdgcxgstrgdxxgst: lubię tatar ale zawsze boję się go jeść xD chociażby podczas pakowania gdzieś może dojść do dostania się bakterii salmonelli albo gdzies podczas transportu i cyk. Albo błąd na kontroli jakości i jakieś
źródło: comment_1653820550C7poiAiEqHtF4vAvdOsHsh.jpg
Pobierz