Aktywne Wpisy

jmuhha +21
Może mi ktoś powiedzieć co spowodowało, że kierowcy tira zarabiają aż 10-12k? ( ಠ_ಠ)
Te towary są ze złota czy jaki h@$:
Te towary są ze złota czy jaki h@$:
źródło: 1000008799
Pobierz
Atreyu +20
Ile kosztuje zabezpieczenie balkonu dla kota?
Jakaś polecana firma w #krakow ?
#koty #kitku #remontujzwykopem
Jakaś polecana firma w #krakow ?
#koty #kitku #remontujzwykopem
źródło: zabezpieczenie-balkonu
Pobierz

Mój proces szukania pracy w #programowanie
1. odpal oferty z dopiskiem junior/stażysta
2. odfiltruj te które wymagają doświadczenia
3. odfiltruj te które wymagają technologii o których nie miałeś pojęcia że istnieją
4. idź płakać w poduszkę
i nagle widzę jakieś certyfikaty, 50 api, 53784 softu do testowania. Jedyne co znalazłem co mógłbym rozważać to tester gier, a i to dlatego bo praktycznie nic nie napisano w wymaganiach, i nie wiem czy to oferta na o-------l czy nic nie wymagają
mieszkasz w dużym mieście? niektóre korpo mają programy dla początkujących typu nokia academy
a teraz ucz się jak najwięcej i spamuj CV
mój kumpel prosto po technikum dostał pracę w nokii i nabił sobie expa przez 5 lat studiów i przed odebraniem dyplomu miał już 15k
jestem w podobnej sytuacji, bo nie mam doświadczenia w technologiach dużo wartych na rynku i też się muszę męczyć żeby sobie coś fajnego ogarnąć
@RedveKoronny: W gamedevie jest zdecydowanie mniej różnych wymagań. Ilość technologii do ogarnięcia w innych branżach jest dla mnie chora. Na sam start junior musi ogarniać przynajmniej kilka. W gamedevie na programistę każdego szczebla masz 2 główne wymagania: silnik
@RedveKoronny: tak nie wolno. Pamiętaj - na rekrutacji jesteś midem, midem psia mać! A udowodnienie że jest inaczej spoczywa na drugiej stronie. Plus nie zniechęcaj się po 1 rozmowie ani nawet 10 tylko wyciągaj wnioski.
Kilku osobom które znam takie podejście pomogło wyjść z informatycznego przegrywu o nazwie junior.