Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 124
@PancakeV kurła mam to samo, w ogóle nie tylko wszystko jest droższe, ale też gorsze (opakowania mniejsze, gorsza jakość). Ostatnio zaczęło się lato i głupie lody rożki z żabki są czymś, czego sobie zwyczajnie odmawiam, bo szkoda mi 7 złotych na loda, który rok temu kosztował 5 i był o 20% większy (Daim, ale w sumie wszystkie teraz tak wyglądają). A najlepsze jest to, że wcale źle na tle cebulandii nie
  • Odpowiedz
@PancakeV: z tym kinem to takie trochę przesadzone, w Heliosie masz bilety po 12,90 jak kupisz trzy dni przed, w multikinie poniżej dwóch dych idzie urwać... Tylko trzeba planować szybciej niż w ostatniej chwili.
  • Odpowiedz
w tym kraju

@PancakeV:
Nie żeby coś, ale Czesi jeżdżą po 150 km na zakupy wgłąb Polski bo w przygranicznych sklepach wszystko wymietli :P
W innych krajach też trzeba pedałować żeby jechać na rowerze, a bilety do kina w Niemczech czy Holandii są po trzy razy droższe.
  • Odpowiedz
@PancakeV jedyne sensowne wyjście to emigracja albo po prostu jak inni obniżysz poprzeczkę co do standardu życia, co jest ku#ewsko ciężkie jak ktoś się przyzwyczai do jakiegoś poziomu
  • Odpowiedz
Tez łapie się na tym ze czegoś nie kupuje bo czuje się niekomfortowo z ceną. Jestem tez przerażony tym co będzie, bo to dopiero początek. Lata 90 to była bieda i to wróci.
Ogólnie jestem przedsiębiorca i czasami rozmawiam z dostawcami i np to co wydarzy się w mojej branży to będzie szok. Niech tylko kontrakty na obecne ceny gazu wygasną…
  • Odpowiedz
@Akos:

szkoda mi 7 złotych na loda, który rok temu kosztował 5 i był o 20% większy

Kiedyś nie patrzyłbym nawet na cenę tego loda z myślą, że to przecież jakieś grosze kosztuje, a teraz też często odmawiam sobie takich małych przyjemności, bo za drogo. Jeszcze 5 miesięcy muszę tu siedzieć i uciekam za granicę, bo zaczynam się bać, że w końcu przyjdzie miesiac, w którym się okaże, że mnie
  • Odpowiedz
@PancakeV: Kino po pandemii to akurat jakieś takie tanie xD
Ale z resztą się zgadzam. 3.5k na miesiąc zyjac w gonoklitce na kredyt 22m2 to podstawowe życie, bez szaleństw typu wyjazdy co tydzień w góry 200km.
A gdzie jakiś wydatek typu ząb kanałówka za 1500. Eh
  • Odpowiedz
A gdzie jakiś wydatek typu ząb kanałówka za 1500. Eh

@booolooo: Zęby w Polsce to w ogóle jakiś żart. Cieszę się, ze swoje pare lat temu ogarnalem. Większość dzieci na próchnicę, nie ma w wielu rodzinach w ogóle kultury prowadzenia dzieci i nastolatków do dentysty. Potem człowiek wchodzi w dorosłe życie i na starcie wie, ze musi wywalić ileś tysięcy na leczenie i aparat, bo ceny są kosmiczne. Znam takie
  • Odpowiedz
@localoca: Nie winie rodziców, bo coś tam ogarniali, ale jak będę miał bąbla to będę j---ł o szczotkowanie, a co pół roku dentysta.

Ja sam mam mega panikę u dentysty. Podwójna dawka znieczulenia, a mimo to koszulka cała mokra ze stresu aż się dentysta uśmiechnął xD
Wszystko z borowania na żywca w wieku 10-15lat.
  • Odpowiedz