Aktywne Wpisy
Bobby_Peru +367
#wroclaw #anonimowemirkowyznania #pytanie #zalesie
Szukam jakiegokolwiek ludzkiego miejsca do spania/pomieszkania, z jakimkolwiek sanitariatem. Za udostępnienie takowego, mogę pracować, od ręki, od jutra.
Zasadniczo nic nie umiem.
Ostatnie naście lat (minus ostatnie 2) prowadziłem swój własny sklep dla pasjonatów, za swoje własne piniendze. Zatrudniałem ludzi. Zarabiałem, było mnie stać. Wcześniej pracowałem w poważnych firmach.
Umiem rozmawiać z ludźmi, nie tylko jako "handlarzyna". Umiem "ogarniać tematy", umiem się dowiedzieć, umiem sobie radzić, umiem rozwiązywać problemy, umiem spiąć dupę...
Szukam jakiegokolwiek ludzkiego miejsca do spania/pomieszkania, z jakimkolwiek sanitariatem. Za udostępnienie takowego, mogę pracować, od ręki, od jutra.
Zasadniczo nic nie umiem.
Ostatnie naście lat (minus ostatnie 2) prowadziłem swój własny sklep dla pasjonatów, za swoje własne piniendze. Zatrudniałem ludzi. Zarabiałem, było mnie stać. Wcześniej pracowałem w poważnych firmach.
Umiem rozmawiać z ludźmi, nie tylko jako "handlarzyna". Umiem "ogarniać tematy", umiem się dowiedzieć, umiem sobie radzić, umiem rozwiązywać problemy, umiem spiąć dupę...
Lewusx +28
7 tydzień redukcji dobiega końca. :)
112,5kg dziś.
Nabity jak autobus do lichenia, tak się właśnie czuję.
#mirkokoksy
#silownia
112,5kg dziś.
Nabity jak autobus do lichenia, tak się właśnie czuję.
#mirkokoksy
#silownia
Byłem ostatnio na festynie i kiełbasa z grilla kosztowała 15zł. Szczerze to nie kupiłem jej i byłem głodny bo by mnie d--a piekła tyle zapłacić. Tknęło mnie to że już nawet taka czynność jak zjedzenie kiełbasy na miejskiej imprezie robi się dla mnie za drogie.
Bardzo lubię chodzić do kina, przed pandemia wychodziło średnio raz w miesiącu, potem długa przerwa bo covid. Ostatnio chciałem pójść na Doktora Strange z różową ale jak zobaczyłem 7 dych za same bilety to mi się odechciało. W stówie to raczej już ciężko się zamknąć z jedzeniem. Film obejrzałem na ruskim streamie w jakości 360p.
Samochodem praktycznie nie jeżdżę bo bak kosztuje 400zl i używam tylko jak naprawdę muszę. Mam motocykl ale praktycznie cały czas stoi mimo ze z chęcią bym polatał to nie potrafię zatankować za 7.50 zł/l żeby wykorzystac na jeżdżenie bez celu. Mialem jechać na wyprawę dookoła polski ale na paliwo wyjdzie mnie tyle co na hotel na Majorce i raczej odpuszczę.
Wyciągnąłem rower i niby fajnie się lata ale to jest krótkotrwała przyjemność. Dwa, trzy razy z rzędu pojedziesz i później już Ci się nie chce a to się spocisz a to d--a boli od siodełka a to jak myślisz ze gdzieś 10km trzeba pedałować, często pod górkę a potem jeszcze wrócić to się odechciewa szybko. Fajne raz na jakiś czas ale nie jako główny środek transportu tak więc czeka mnie niedługo wypad na stacje i kolejne 400zł zniknie.
Ostatnio zaprosiłem znajomych to na zakupy na jeden wieczór wydałem 2 stówy, bez alkoholu. Szczerze to więcej w tym miesiącu tego nie powtórzę bo nie mam kasy na kolejny raz.
Życie w tym kraju robi się przykre. Miesiąc zamyka się prawie na zero. Mam nadzieje ze żaden pojazd się nie popsuje bo na naprawę będę musiał wziąć z żelaznej skarbonki na najgorsze wypadki. Myślę ze do końca roku będę z tej skarbonki bral pieniądze na bieżące opłaty i jedzenie.
Nie to ze na to wszystko nie mam ale jest już na granicy. Stosunek ceny do wkładu jaki przeznaczylem na zarobienie tych pieniędzy jest już absurdalnie nie współmierny. Niektórzy pracują już godzinę na kiełbasę na festynie a mi już blisko do tego.
Ostatnio doszło do mnie ze moi dziadkowie to tak naprawdę żyją tylko dlatego ze rząd mi zabiera zeby im dać 13,14,15 pensje bo by nie mieli nawet na jedzenie na miesiąc z zeszłej pracy zwykłych wyrobników.
Coraz poważniej rozważam ucieczkę stąd.
#zarobki #praca #polska #inflacja #paliwo
Komentarz usunięty przez autora
ZARABIAM 20K NETTO PRACUJAC 10H W MIESIACU
p.s. zawołajcie na #rozdajo dlugopisow z logiem biedronki
@PancakeV:
Nie żeby coś, ale Czesi jeżdżą po 150 km na zakupy wgłąb Polski bo w przygranicznych sklepach wszystko wymietli :P
W innych krajach też trzeba pedałować żeby jechać na rowerze, a bilety do kina w Niemczech czy Holandii są po trzy razy droższe.
@Errad: jakiś przykład?
Ogólnie jestem przedsiębiorca i czasami rozmawiam z dostawcami i np to co wydarzy się w mojej branży to będzie szok. Niech tylko kontrakty na obecne ceny gazu wygasną…
Kiedyś nie patrzyłbym nawet na cenę tego loda z myślą, że to przecież jakieś grosze kosztuje, a teraz też często odmawiam sobie takich małych przyjemności, bo za drogo. Jeszcze 5 miesięcy muszę tu siedzieć i uciekam za granicę, bo zaczynam się bać, że w końcu przyjdzie miesiac, w którym się okaże, że mnie
Jasne, proszę:
Ten sam film, ten sam dzień, prawie ta sama godzina, mniej-więcej to samo umiejscowienie na sali.
Ale z resztą się zgadzam. 3.5k na miesiąc zyjac w gonoklitce na kredyt 22m2 to podstawowe życie, bez szaleństw typu wyjazdy co tydzień w góry 200km.
A gdzie jakiś wydatek typu ząb kanałówka za 1500. Eh
@booolooo: Zęby w Polsce to w ogóle jakiś żart. Cieszę się, ze swoje pare lat temu ogarnalem. Większość dzieci na próchnicę, nie ma w wielu rodzinach w ogóle kultury prowadzenia dzieci i nastolatków do dentysty. Potem człowiek wchodzi w dorosłe życie i na starcie wie, ze musi wywalić ileś tysięcy na leczenie i aparat, bo ceny są kosmiczne. Znam takie
Ja sam mam mega panikę u dentysty. Podwójna dawka znieczulenia, a mimo to koszulka cała mokra ze stresu aż się dentysta uśmiechnął xD
Wszystko z borowania na żywca w wieku 10-15lat.
Bilet w Niemczech kosztuje 20 jednostek pieniężnych to tak jakbyś wydał 20 zł
@JeffreyLebowski: ale masz ból d--y biedaka.
Typowy zawistny Polaczek tak samo jak ci plysujacy. Nie dziwne, że jesteście biedni. Zresztą zawistni ludzie raczej często inteligentni nie są