Wpis z mikrobloga

@rskk: wiesz na pewno w sensie robisz/robiles tam czy slyszales od szwagra kolegi ; )? pytam, bo do mnie tez google uderza, ale jak mam dostac 25base + bonusy i stock to mnie sie nie oplaca kąmkutera włamczać a tym bardziej przez 5 stopni interview sie pchac. To jest L5? nisko cos, przeciez to jak Staff w innych firmach. Nie pomyliles z L4?
  • Odpowiedz
@CzarnoksieznikJanusz: od znajomego który pracuje w Wawie słyszałem, że base jest stosunkowo niski - już nie pamiętam dokładnie, ale chyba nawet mniej niż 25k. Dostaje się całkiem sporo w akacjach. Dla seniora mniej więcej drugie tyle. Najlepiej dowiedz się na jaki lvl aplikujesz. Widełki też powinni Ci powiedzieć wtedy. Możesz sprawdzić mniej więcej na levels.fyi. Z tego co mi tłumaczył to akcje są opodatkowane 19%.

BTW Teraz może być dobry
  • Odpowiedz
@slowman: No właśnie wysłałem aplikacje niby na seniora ale potem rekruter powiedział, że łatwiej sie dostać na L4 i sam teraz do końca nie wiem na który się dostałem xD lvl mi jest obojętny byle hajs się zgadzał.

$90k rocznie to trochę lipka bo aktualnie mam więcej.

Jeśli chodzi o rozmowę to phone call to byly mniej wiecej 2 zadanka medium, główne interview to były 2x medium + 1x medium
  • Odpowiedz
@slowman: i rekrutowałem się na pozycje 100% zdalnie, z tym teraz też są przeboje, bo okazuje się, że aż tak dużo projektów nie ma zdalnie i chcą mnie wcisnąć na jakies SRE.
  • Odpowiedz
@wtf15k: problem jest taki, że kasa zależy ściśle od Twojego poziomu. Więc jak Ci dadzą L4 to będziesz miał mniejsze widełki niż L5. Chociaż 6 lat to trochę mało na L5. Ćwiczyć mi się nie chciało to odpuściłem. Obecnie na b2b można spokojnie więcej wykręcić niż $100k, ale google w CV może otworzyć kilka drzwi za kilka lat.

Jakbyś był z Wawy to podobno mają piękny kampus z dobrym żarciem
  • Odpowiedz
@slowman: Z tego co widze na levels.fyi to raczej 10+ lat na L5, zobaczymy ile da radę wycisnąć na L4 przy dobrym feedbacku. Znajomy znajomego rok temu miał około $93k na L4 przy 2 lat doświadczenia. W ciągu ostatniego roku wszedzie stawki poszły w góre to liczę że i w googlu.

Obecnie na b2b można spokojnie więcej wykręcić niż $100k

Wiem ( ͡° ͜ʖ ͡°) bo jestem obecnie na
  • Odpowiedz
@slowman:

kwestia zapotrzebowania. Jak dostaniesz ofertę zawsze możesz się z nimi podroczyć jak Ci jakoś mocno nie zależy.

Tak planuje, chociaż L5 raczej nie dostane, bo nie miałem system designu a z tego co wiem to on jest przy L5.
  • Odpowiedz
4. Jak przejdziesz, to są softskilsy. Googliness, cechy przywódcze,

@makeDoise: możesz coś o tym więcej powiedzieć? Co? Mam im ściemniać, że nie jestem tam dla kasy (zakładając, że mnie kiedyś wezmą)?
  • Odpowiedz