Wpis z mikrobloga

Jak nie chcesz tracić czasu to pogadaj o projekcie konkretnie, bo u mnie rozmowa dotyczyła mobilek i po kilku tygodniach okazało się, ze w Polsce czeka mnie cloud.
  • Odpowiedz
technical interview to rzeczywiście zadanka algorytmiczne a'la LeetCode?

@belmond324: Tak I polecam wykupić premium i przećwiczyć pytania dla Google. Najlepiej wszystkie. Mi zajęło to kilka tygodni, aby wymiatać.
  • Odpowiedz
@WhiskyRomeo: mam mam premium, ćwiczę sobie codziennie. O ile zadanka easy / medium to zwykle rozpykam gładko, o tyle "hard" to jest kosmos dla mnie ( ͡° ʖ̯ ͡°) może potrzebuję więcej doświadczenia w tym, a może to limit mojego mózgu xd
  • Odpowiedz
może potrzebuję więcej doświadczenia w tym, a może to limit mojego mózgu xd

@belmond324: nie, po prostu musisz znać algorytm. Zacznij od poprawnych podpowiedzi i przepisania - w trakcie przepisywania zaczniesz kumać. No niestety, trzeba przez to przebrnąć.
  • Odpowiedz
@belmond324: Tak. Natomiast nie jest ważne napisanie kody, tylko sposób w jaki to robisz. Czy dopytujesz o edge case, czy stosujesz optymalne struktury danych i algo dla danego problemu. Nawet jak się nie wyrobisz w zakładanym czasie to to ciebie nie skreśla.

No i jak przystało na firmę z gigantycznym hajsem, pisanie kodu odbywa się w google docs. ()
  • Odpowiedz
A jak z zarobkami w polsce? w PLN czy USD? Na jakie mniej wiecej widelki mozna liczyć? będzie to 40k+ na b2b czy jednak nie ma szans?

@mirasKo-Kalwario: Na seniora jedynie UoP możesz liczyć 40k PLN brutto. Nie wiem czy któraś firma z FAANG zatrudnia na b2b bezpośrednio.
  • Odpowiedz
@mirasKo-Kalwario: tak ale ja mówię o podstawowej pensji. W Google masz jeszcze bonus roczny + akcje. Jak zsumujemy to mogę się zgodzić, ze ma tyle ile mówił. Aka okolice 35k
  • Odpowiedz