Aktywne Wpisy

Cinex +1005
Urodziła mi się córka z zespołem downa.. będzie miała już niedługo 3 miesiące. Algorytm na YT podpowiada na przemian: podtrzymujące na duchu kazania księży, filmiki odnośnie przewijania opieki i rechabilitacji noworodków, oraz... mixy i najlepsze kawałki zespołu "System of a Down" ...
troche #zalesie trochę #czarnyhumor trochę #depresja #zdrowie
Przez pierwszy miesiąc to w sumie nie wiedziałem co się dzieje, myślałem że to zły sen
troche #zalesie trochę #czarnyhumor trochę #depresja #zdrowie
Przez pierwszy miesiąc to w sumie nie wiedziałem co się dzieje, myślałem że to zły sen

WielkiNos +793
Wspaniała historia miłości p0lki z Algierczykiem. On ją tak bardzo kocha, że przezwyciężą wszystko.
Bo najważniejsze dla polki, że nie Polak mimo że ci słyną z pracowitości.
#p0lka #przypadkowymurzyn #logikarozowychpaskow #mokebe #zwiazki
Bo najważniejsze dla polki, że nie Polak mimo że ci słyną z pracowitości.
#p0lka #przypadkowymurzyn #logikarozowychpaskow #mokebe #zwiazki
źródło: temp_file8937274562673188493
Pobierz

Na jakiej podstawie wywnioskowałeś, że rdzeń ze stopu ołowiu jest twardszy niż rdzeń ze stopu ołowiu?
I tam, w jednym numerze już na wstępie był prezentowany pokrótce na 1 str "obywatelski projekt UoBiA"...gdzie już -naście lat temu proponowano ustalenie dokładnej twardości rdzenia w HRC, i zbiorcze traktowanie broni i amunicji w kategoriach alfabetycznych.
ale w takim razie wychodzi na to, że jeśli amunicja nie jest pełnopłaszczowa to może mieć rdzeń z materiału twardszego niż ołów?
druga sprawa - stop ołowiu nie jest zdefiniowany, czyli w teorii może być
@Heemeyer: z ustawy wynika, że tak ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Z_d--y_strzelec: faktycznie. Nie wiedziałem, że usunęli ten punkt. Myślałem, że do nowego rozporządzenia weszły wszystkie stare kryteria broni szczególnie niebezpiecznej.