Wpis z mikrobloga

@jmuhha: i właśnie dlatego chcę jechać do USA - przede wszystkim dla TAKICH obrazków, dla kontrastów. Zobaczyć niekadrowaną amerykę, samemu ją wykadrować i pokazać prawdziwy obraz tego kraju, który mimo wszystko uważam za naprawdę ciekawy do życia.
  • Odpowiedz
Zobaczyć niekadrowaną amerykę, samemu ją wykadrować i pokazać prawdziwy obraz tego kraju

@Zjem_Ci_nos: będziesz szybciej s--------ł niż doszedłeś w niektóre miejsca, ale jeżeli jara cię niedola innych to znajdziesz coś dla siebie
  • Odpowiedz
@Deska_o0: zapuszczałem się na Dudziarską jak jeszcze tam ludzie mieszkali, spokojnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W USA może zdecydowanie niebezpieczniej bo jednak dostęp do broni jest bardziej powszechny ale z pewnej odległości z pewnością udałoby mi się złapać dobre kadry, zaryzykować można bo czemu nie, nie boję się jakoś zbytnio.
Chciałbym też oczywiście te oklepane kadry porobić z architekturą czy naturą i chyba jest to oczywiste
  • Odpowiedz
@Zjem_Ci_nos: mieszkałem na Szmulkach pod koniec lat 90, a w NY w 2008 nie wiesz nawet jakie bzdury piszesz, jak będziesz miał okazję to nie korzystaj, nic dobrego wyjazd z takim podejściem ci nie da, a możesz nie wrócić
  • Odpowiedz
@Deska_o0: na Dudziarską zapuszczałem się w 2017/2018 czyli już prawie na sam koniec istnienia tego osiedla.
Może było wtedy bezpieczniej - ciężko ocenić. Środek dnia, zima, godzina 11, -7 na dworze. Nie spotkały mnie tam żadne nieprzyjemności mimo podejrzliwie spoglądających ludzi.
Ciężko jest mi ocenić obecnie sytuację w NY, Chicago czy gdziekolwiek w USA jeśli chodzi o patologię, z plotek wiem, że jest zdecydowanie więcej bezdomnych. Z resztą - od
  • Odpowiedz
@Zjem_Ci_nos: na Dudziarskiej to bezpiecznie było już z 10 lat przed tym jak się tam "zapuszczałeś" xD
z kolei w NY poszło w drugą stronę, miejsce w którym mieszkałem omijałem szerokim łukiem będąc tam w 2020, mam w miarę aktualny podgląd przez znajomych na miejscu których systematycznie odwiedzam i z dobrego serca radzę nie jedź, nic dobrego z takim podejściem Cię nie spotka, za to duża szansa na bezdomnego z
  • Odpowiedz
@Deska_o0: Czy było wtedy bezpiecznie - nie wiem, nie byłem w nocy.
Tak jak pisałem - nie boję się, a jakbym robił zdjęcia to albo z dobrej miejscówki, z której nie widać albo auta z czarnymi szybami, spokojnie ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
albo auta z czarnymi szybami

@Zjem_Ci_nos: genialny pomysł, jedź na bronks samochodem z przyciemnianymi szybami i zacznij robić zdjęcia kiedy to jakiś diler będzie handlował 100m dalej (a będzie pewnie nawet bliżej) no ciekawe co się może stać xD
jak będziesz jechał to się dobrze ubezpiecz żeby potem rodzinie problemów nie zostawić
  • Odpowiedz
Teleobiektyw to minimum ( ͡º ͜ʖ͡º)

@Zjem_Ci_nos: ale o jakim minimum ty typie piszesz? wpadłeś na wybitny pomysł jechania do getta samochodem z przyciemnianymi szybami i robienia zdjęć, każdy będzie miał w dupie jaki masz sprzęt i czy akurat im robisz zdjęcie, pewnie nawet nie będziesz podejrzewał ilu dilerów jest obok ciebie, a jak wezmą cię za tajniaka to będziesz miał dodatkowe darmowe atrakcje, nie
  • Odpowiedz
@Zjem_Ci_nos: ale p------o, fajnie że byś chciał, ale to najpewniej oznacza że nie możesz xd prawda jest taka, że to wszędzie cię otacza, od miast po wsie. Od góry przez jeziora aż po morze. wystarczy się rozejrzeć.
  • Odpowiedz