Wpis z mikrobloga

@deni28s: nie ma przepisu, korzystam z tego kalkulatora ktory podeslal @ravau, po prostu rozpuszczasz drozdze, dajesz make potem sol i ugniatasz dopoki nie bedzie w miare gladkie, potem na pol godziny pod przykryciem, znowu ugniatasz ale bardzo krotko, robi sie gladka kulka i do wyrastania na jakis tam czas (zalezy od maki i ilosci drozdzy) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@deni28s: dokładnie jak @wondermano1: odpisał ;) nie wiedziałem, że użył kalkulatora, ale po wyglądzie zorientowałem się że osoba z grupy, bo piccka piękna wyszła :D

Zrobisz kilka placków, to ogarniesz jakie proporcje i CZASY są dla Ciebie najlepsze (smak/wygląd) i będziesz miał swój PRZEPIS :D
  • Odpowiedz
Kurła jak Ty zrobiłeś takie zajebiste boki ( ͡° ʖ̯ ͡°)


@w3n5zu: wystarczy mieć piec do pizzy za 3,5k zł tak jak OP ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@w3n5zu: Przy rozciąganiu ciasta trzeba zrobić tak, żeby nie wypchnąć całego powietrza z krawędzi. Można też tak, że przygotowujesz sobie pizze, dajesz sosiwo i dodatki i zostawiasz na parę minut zanim włożysz do pieca, ciasto sobie będzie fermentować i zrobi kilka baniek z powietrzem
  • Odpowiedz