Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 155
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@luxkms78: uuu karta "kolega Ukrainiec", klasyk xD

@liskowaty: współpracownik i to niejeden, teraz i o wiele wcześniej, nawet także w międzyczasie oraz nawet i szef. Z żadnym się "prywatnie" raczej nie koleguję choć z niektórymi się lubię.

Powiedz ty mi, dlaczego norweski McDonalds miałby wypuszczać burgera nawiązującego do Ukrainy i wsadzić do niego guacamole i naczosy? xD I to jako sezonowego od kilku lat?

Zapytaj się ich, choć
  • Odpowiedz
Zapytaj się ich, choć pewnie dla pieniędzy - da się zarobić na takich rzeczach pewnie.

@luxkms78: czyli od kilku lat wypuszczają 'banderowskiego" burgera bo wiedzieli że w tym roku wybuchnie wojna i będzie można na tym zarobić?( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@luxkms78: czyli od kilku lat wypuszczają 'banderowskiego" burgera bo wiedzieli że w tym roku wybuchnie wojna i będzie można na tym zarobić?( ͡º ͜ʖ͡º)

@liskowaty: pewnie nawet jeszcze wcześniej - zanim się Bandera urodził?
  • Odpowiedz
@liskowaty: A ulicę w Kijowie z macDonaldem pewnie nazwali na cześć burgera Stefana? Nie, ja zwyczajnie podziękuję i nie mam zamiaru pożywiać się czymkolwiek o takiej nazwie - źle mi się kojarzy.
Najciekawsze jest to że w przeszłości wycofano w różnych znanych sieciach spożywczych wiele produktów z bardzo absurdalnych powodów jednak tutaj poprawność polityczna nie pozwala na krytykę jak widać
  • Odpowiedz
to została ona nazwana od miasta Bandera w Texasie, słynącego z kuchni texmex

@liskowaty: Tak słynie że aż w linku który powtórnie już wklejasz nie ma o tym ani słowa. (no chyba że przeoczyłem).
W Texasie bywałem, nawet pracowałem a nigdy nikt tam nie pamiętam żeby wspomniał o tym choć słowem.
  • Odpowiedz
@luxkms78: no tak, bo ty o czymś nie słyszałeś, to na pewno to nie istnieje xD

Dobra, słaby bait bo odpisuję

@liskowaty: Powiem więcej - mimo że w samej tej miejscowości nie byłem to byłem np. w San Antonio co to niby: "47 miles (76 km) northwest of downtown San Antonio".

Zakładam że na tyle czasu ile w Stanach spędziłem będąc relatywnie blisko tej miejscowości usłyszałbym choć słówko
  • Odpowiedz
@luxkms78 tak na prawdę rodzice Bandery nazwali swojego syna na cześć tego burgera z maka. I co teraz mądralo?

@erixon: no właśnie - co jednak sprowadzałoby się do mniej więcej tego samego...
  • Odpowiedz
@luxkms78: wg strony miasta, Bandera jest "światową stolicją cowboi" i chyba jest znane najbardziej z tego. Teoria @jamnig jednak bardziej do mnie przemawia. W każdym razie nazwa odnosi się do Meksyku i nigdy nie miała nic wspólnego z Ukrainą xD
  • Odpowiedz