Aktywne Wpisy

trevoz +66
Byłem ostatnio parę tygodni na wakacjach w Azji, m.in. w Japonii, i jedna rzecz mnie naprawdę zdziwiła: ceny jedzenia w zwykłych knajpach.
Nie mówię o jakichś fancy restauracjach, tylko normalne miejsca, gdzie wpadasz coś zjeść. Obiad + cola za jakieś 16–20 zł. Jakieś curry, ramen, gyudon, kurczak z ryżem itd. I to nie jakieś mikroporcje, tylko normalnie można się najeść.
W Polsce za taki obiad w knajpie to mam wrażenie, że minimum x2, a
Nie mówię o jakichś fancy restauracjach, tylko normalne miejsca, gdzie wpadasz coś zjeść. Obiad + cola za jakieś 16–20 zł. Jakieś curry, ramen, gyudon, kurczak z ryżem itd. I to nie jakieś mikroporcje, tylko normalnie można się najeść.
W Polsce za taki obiad w knajpie to mam wrażenie, że minimum x2, a
źródło: image
Pobierz
W czym trzymacie poduszke bezpieczeństwa? Zaraz kończy mi się lokata w Toyocie na 4.25% (~100k) i zastanawiam sie nad tym jakie mam opcje. Skłaniam się ku połączeniu 40% lokata, 40% obligacje COI lub TOS i 20% przerzucić w jakiegoś szerokiego ETFa.
#gielda
#gielda

@dobrowolskii: to nie jest śmieszne
@Maiden696: to z czym/kim?
Komentarz usunięty przez autora
@RickLittleBrick: Chory jesteś? Dzieci lubisz nabijane na sztachety w płocie?
@pentoento: Może coś merytorycznego - lub chociaż popieram vs nie podoba mi się to?
@MandarynWspanialy: a tak poza tych hieroglifem " XDDDD" to?
@prawda_w_moskwie: no moje pierwsze pytanie brzmi - dlaczego taka nazwa i na czesc kogo?
@Maiden696: z pewnością i to akurat teraz...
Komentarz usunięty przez moderatora
źródło: comment_16517728318AK1NK8v11WMmslcLZ8TfJ.jpg
Pobierz