Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@r__k: no właśnie muszę nabyć jakieś ekstra, bo chyba będziemy dużo jeździć. Ferplas Ergocomfort wypatrzyłem już jakiś czas temu i zarzuciłem temat bo jednak nie jeździłem z psem, polecasz coś lepszego?
@Jarczur: a jak z dojazdem do samego lasu? Sam sie zastanawiam nad jazda z podobnym ustrojstwem z moim samoyedem, jednak boje sie samego dojazdu do lasu. Ja na ulicy, pies za mna? pies na chodniku? a co z latarniami?
@Jarczur:
A psiak ciągnie rower czy tylko biegnie obok?
Mój pies raczej nie ciągnie i korzystamy z tych szelek link
Polecam na maxa, bo są mega lekkie i łatwo się je czyścić.
Generalnie sklep też polecam, bo prowadzi go Paulina Frelich - obecna wicemistrzyni świata w bikejoringu. Na pewno dobrze doradzą jakie szelki powinieneś kupić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@vorio: no to jest raczej trudne. Chyba bym dojechał autem i dopiero podpiął psa. Ja mam akurat lasy zaraz pod domem i dojeżdżam do nich w minutę, dwie polną drogą. No i lasy mam na tyle duże że da radę kółko nawet 20-30 km zrobić.

@PiesTaktyczny: w ogóle nie ciągnie, biegnie obok roweru, ta krótka smycz którą ją dopinam jest luźna 99% czasu. Także mam pewność że nic nie będzie
@Jarczur polecam szelki typu guard albo jeśli pies ciągnie to sled (typowo zaprzęgowe) Te szelki co pies ma w tej chwili bardzo niekorzystnie wpływają na stawy, bo blokują łopatki.

Ja z Husky urzywam guardów na spacery i wędrówki a sledów do biegania.