Wpis z mikrobloga

@BarylkaKrwi: oddawałam kilka razy krew, ale od paru lat nie oddałam ani razu. Szkoda, że po mojej pipidównie nie zbierają, bo niestety nie mam jak pojechać i oddać do czegoś większego (a potem wrócić samochodem)
  • Odpowiedz
@Tyrande: Czas powrócić do oddawania. Pamiętaj, że przysługuje Ci zwrot dojazdu do najbliższego Centrum. Sprawdź sobie szczegóły.
@Cilthal: ważne, że są chęci. Możesz pomagać na wiele sposobów. ()
@Pituch: co odjaniepawliłeś? (σ ͜ʖσ)
  • Odpowiedz
@BarylkaKrwi: nasrała mi młoda doktor w papierach z racji ciśnienia - bo zawsze u nich mam wysokie - kazała pojawić się z zaświadczeniem od kardiologa. Gdybym trafił na panie doktor, które znam to by mnie przepuścili, bo mnie znają. No i poszedłem do kardiologa za namową lekarza z RCKIK, a że ja gabinetowiec to u niego też wyszło duże i przepisał tabletki. Najlepsze jest to, że przed tabletkami miałem 120-137
  • Odpowiedz
@BarylkaKrwi: kiedyś oddawałem, ale teraz biorę leki przy których chyba nie można oddawać. Zresztą znajdę gdzieś pewne info jakie leki wykluczają, bo moja lekarka nie jest pewna, a wolałbym w krwiodawstwie nie pytać.
Edit: Wiesz może gdzie znajdę listę leków, które wykluczają z oddawania?
  • Odpowiedz
@Pituch: historia "jak stres mnie wykańcza"... Może w busie będzie lepiej, a zaświadczenie może kiedyś uda się załatwić idąc z normalnym ciśnieniem. Trzymamy kciuki.

@sorasill: dziękujemy ()

@Cilthal: zawsze możesz zadzwonić do lekarza z RCKiK i nie ryzykując niczym zapytać. To 5 minut, a może pomóc. Warto wysłać jednak maila, bo odpowiedź może wymagać nieco więcej czasu.

@oreze
  • Odpowiedz
@BarylkaKrwi: dopiero oddałem bo mnie baba przekonywała, 0- zawsze im brakuje xD ale chcę dobić jeszcze z 8 razy do darmowej komunikacji i wtedy przerzucić się na krew
  • Odpowiedz
@BarylkaKrwi: Mobile Vikings jakiś rabacik dla wykopków da, coś takiego? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja niestety muszę czekać z oddaniem krwi w zasadzie do jesieni :| Co za absurd, że po szwie na dziąśle czekać trzeba 6 miesięcy, a po zwykłej ekstrakcji tylko do zagojenia sięrany.
  • Odpowiedz
@oreze: raz jeden możesz coś innego, a że będziemy w wielu miejscach to masz możliwości ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Shatter: o wkładzie naszych partnerów już niedługo ( ͡º ͜ʖ͡º)
Jesienią też będziemy. Masz czas
  • Odpowiedz