Wpis z mikrobloga

@arinkao: co ty bredziszz, że nikt nie miał komputera xD jestem z rocznika 91 i komputer mieliśmy w domu od mojego urodzenia, mam foty jak mam rok i wale w klawiaturę moimi grubymi paluchami xD

Więc skoro komputer był u mnie od co najmniej 1990 (bo pytałem i komputer był już przed moim urodzeniem) to taki biedny nie znający się na "konkuterach" członek pokolenia 1985 mógł mieć komputer w domu
  • Odpowiedz
@arinkao

@x-odus: Jaki boom IT? W moim liceum był 1 komputer, nikt nie potrafił go używać. W 2005 roku większość młodych ludzi po maturze nie wiedziała jak włączyć kompa.

Pomyliło ci się z 1995, jestem z Polski B i w moim LO w 1999 już były 2 pracownie komputerowe, w domu też już pewnie z 70% miała PC z Pentium MMX.
  • Odpowiedz
@arinkao: Coś Ci się pomyliło. W 2005 roku pisałem maturę. Nie dość, że praktycznie każdy w moim LO (woj Podkarpackie) miał komputer, to i dostęp do neta, maila i numer Gadu-Gadu. Co Ty gadasz, że większość nie potrafiła włączyć kompa?
  • Odpowiedz
@ArnoldZboczek:
Z tego co widzę na wykopie to obecni dwudziestolatkowie wynieśli ze szkoły tylko zaburzenia tożsamości i myśli samobójcze, też nie mają kolorowo. W sumie to wszyscy mamy przesrane ale warto walczyć o siebie i o lepsze wspomnienia ;P
  • Odpowiedz
@arinkao:

Po zdaniu zajebiście trudnej matury gdzie miałeś 5 godzin na pisanie z głowy wypracowania gdzie musiałeś znać wszystkie epoki, utwory itp. a ustny polegał na odpowiedzeniu na każde wylosowane i zadane pytanie, potem matematyka i trzeci przedmiot? Nie było testów ani kwestionariuszy z pomocami i tekstami jak dla ułomów. Po takiej maturze musiałeś się przygotowywać na ustny egzamin na uczelni. Zajebista sprawa.

Tej zajebiście trudnej matury którą sprawdzali nauczyciele
  • Odpowiedz
Mam bliżej do 40 już 30 to się wypowiem: świetny czas nam się trafił. Kiedy bylem na początku kariery zawodowej i niemal cały świat miał kryzys - my się obroniliśmy, wręcz przegoniliśmy niektóre państwa zachodnie. Pogadajcie z ludźmi z Hiszpanii czy Portugalii jaką traumę oni mają, jak przeżywali bezrobocie i brak perspektyw w tym czasie.
Kryzysy są cykliczne, ominięcie jednego w takim momencie to naprawdę wielka rzecz.
  • Odpowiedz