Aktywne Wpisy

OCIEBATON +341
źródło: temp_file1688025348527385718
Pobierz
masternodeBTC +303
Wskaż przedmiot/usługę/czynność, która w ostatnim czasie poprawiła na jakiejkolwiek płaszczyźnie w Twoim życiu komfort/bezpieczeństwo/zdrowie/prywatność itp.
Zanim przejdę do konkretów to parę słów dla nowych czytelników. Od ponad 3 lat rozmawiamy w tych wpisach o wszelkich usprawniaczach życia. W skrócie: każdy poleca rzeczy które wprowadził do swojego życia z tytułowego pytania i może je polecić, a w komentarzach nawiązujemy dyskusje z których rodzą się kolejne pomysły. Każdy plusuje rozwiązania z których również korzysta,
Zanim przejdę do konkretów to parę słów dla nowych czytelników. Od ponad 3 lat rozmawiamy w tych wpisach o wszelkich usprawniaczach życia. W skrócie: każdy poleca rzeczy które wprowadził do swojego życia z tytułowego pytania i może je polecić, a w komentarzach nawiązujemy dyskusje z których rodzą się kolejne pomysły. Każdy plusuje rozwiązania z których również korzysta,

źródło: comment_1650581609RuJVIoi96uw86aO5S2uJ6G.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Po zdaniu zajebiście trudnej matury gdzie miałeś 5 godzin na pisanie z głowy wypracowania gdzie musiałeś znać wszystkie epoki, utwory itp. a ustny polegał na odpowiedzeniu na każde wylosowane i zadane pytanie, potem matematyka i trzeci przedmiot? Nie było testów ani kwestionariuszy z pomocami i tekstami jak dla ułomów. Po takiej
Oczywiście nie wszyscy, ja miałam starszego brata który w tym siedział i składał mi kompa na DOSie ale reszta ludzi nie. Jak chciał się nauczyć to musiał iść na kurs, dlatego większość dzisiejszych 40-latków słabo sobie radzi z kompem, cos tam się już
źródło: comment_16505844875g7uduNq8YUkYeIqBmLYPK.jpg
Pobierz@arinkao: co za brednie xD Rocznik '86 nie wiedział jak kompa włączyć? I gdzieś ty widziała dosa w 2005?
No to jeśli nie gimby z 86' to wszystkie poprzednie roczniki bo nie miały informatyki. Zresztą ta ich wiedza się kończyła na włączaniu i wyłączaniu kompa oraz na paincie. Wielki boom IT.... Komputera w domu nie mieli, nikt też
Boom IT polegał na tym że próg wejścia był tak niski, że combo podstawy java+sql dawała gwarantowaną posadę w korpo. To było trochę jak powojenne "chęć szczera zrobi z ciebie oficera" lub powstawanie pierwszych dużych rodzimych biznesów po 1989. Albo jak pojawienie się bitcoina i ten kto nakupił sobie 100 bitcoinów dla jaj i nie zapomiał portfela, to obudził się z fortuną po latach.
Tak w ogóle pretensje do szkolnictwa
Chciałam kupić bitcoina ale stwierdziłam że 100zł za 1 bitcoin, jakieś nie wiadomo co to lekka przesada, o czym my w ogóle piszemy, mogłabym wtedy zapytać 1000 osób co to jest bitcoin i nikt by nie wiedział, sama sie dowiedziałam przez przypadek od nastoletniego
Ech, kopiowanie Cywilizacji 1 na 12 dyskietkach, to były czasy (:
Komentarz usunięty przez autora
Mam z deka wiecej lat od ciebie i nie komputer w domu w 1995 roku to nie byl rarytas. Oczywiscie 8 i 16 bitowce, ale powoli pc zdobywal rynek.
I tak kosztowal swoje, ale to nie byl jak piszesz rarytas.
W liceum w 98 roku staly normalne pc 486, uczono na nich dosa i win 3.xx.