Aktywne Wpisy
mirko_anonim +2
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Słuchajcie, jestem 39 letnim urzędnikiem średnio-wyższego szczebla w mieście wojewódzkim, ale nie top 5 (raczej top 8, top 9). Zarabiam 9800 zł brutto. Od stycznia może będzie 10250 zł brutto. Mam 181 cm wzrostu, ważę 99 kg. Chciałbym założyć rodzinę. Od żony oczekuje:
- wiek 25 do 34 lat
- wygląd 6/10 jako minimum
- wzrost w przedziale 160 cm do 169 cm wzrostu
- BMI w normie
Słuchajcie, jestem 39 letnim urzędnikiem średnio-wyższego szczebla w mieście wojewódzkim, ale nie top 5 (raczej top 8, top 9). Zarabiam 9800 zł brutto. Od stycznia może będzie 10250 zł brutto. Mam 181 cm wzrostu, ważę 99 kg. Chciałbym założyć rodzinę. Od żony oczekuje:
- wiek 25 do 34 lat
- wygląd 6/10 jako minimum
- wzrost w przedziale 160 cm do 169 cm wzrostu
- BMI w normie
kamizdu +29
https://streamable.com/e0faii
Swoją drogą jakie to polskie. Gościu z filmu ma więcej szczęścia od innych - być może dobrze zarabia albo dostał nieruchomość w spadku - jednak liczy, że zyska jeszcze więcej na ludziach, którzy tyle szczęścia nie mają.
Idę o zakład, że ma tu konto i czeka na spadki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#inflacja #ekonomia #stopyprocentowe #kredythipoteczny #nieruchomosci
@krzych0: to nie jest religia, żeby się modlić i wierzyć, że samo spadnie.
Należy zastosować wszystkie dostępne środki, aby zatrzymać galopującą inflację!
@Balactatun: słusznie, natomiast nasze miłujące nas, obywateli Państwo Polskie robi wszystko tak jakby na odwrót xD
@Jelony: bez kozery powiem 500%
@krzych0: tak, wierzę. Tylko że gospodarka to zespół naczyń połączonych. Za wzrostami stóp musi iść ograniczenie rozdawnictwa pieniądza i podaży drukowanego pieniądza = zatrzymanie drukarek NBP. Inaczej będziemy się taplać w tym g... przez min. kilka najbliższych lat.
@beerkoff: Problemów jest dużo więcej a poziom stóp procentowych paradoksalnie jest ostatnim z nich.
Sektor bankowy ma absurdalną nadpłynność na poziomie 200-250 mld plnów.
Banki nie mają żadnej motywacji do podnoszenia stóp
@Balactatun: miasta z 15 tysiącami mieszkańców na wypiozdowie dolnym
„Banki zabiorą ludziom mieszkania i będę mogl kupić je za 50% obecnej ceny”
Huja w dupie se kupi najwyżej
@czwarta_gestosc: