Aktywne Wpisy
grimhzr +590
powiedz jak stary jesteś nie mówiąc jak stary jesteś. tylko milenialsi i starsze pokolenia będą wiedziały co do tych beczek niektórzy wsadzali zamiast kapusty ( ͡° ͜ʖ ͡°) #heheszki #kiedystobylo #takbylo
R_O_T_T_E_N +741
#nieruchomosci #mieszkanie #zycie #pieniadze #feels #zalesie #zarobki #polska #gospodarka
@MikiPL: A gdzie w tym komentarzu masz wzmiankę o kosztach utrzymania rodziny? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora
@trzyakordy: Jak mieszkasz w 5 w jednym pokoju i żywisz się w opiece społecznej to na pewno. Jak normalnie wynajmujesz i żyjesz to wychodzi na to samo co w Polsce albo i gorzej
@Darth_Gohan: jeśli OP wprowadza się do rodziców to myślę, że 1k powinien mu starczyć na przeżycie. Sorry, ale jak chce własne mieszkanie to musi oszczędzać. Większość wykopków chciała by zjeść ciastko i mieć ciastko ¯\_(ツ)_/¯
@Roman_: nie napisał w jakiej robocie robi,
@MikiPL: Wolę żyć jak "robak" niż jak zakredytowany pod korek debil, którego nie stać na "godne życie", bo większość zarobków przeznacza na hipotekę i leasing ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@interpenetrate: Nic nie miałam zapewnione, tylko zwyczajnie mnie nie #!$%@?ło, by aspirować do poziomu życia ludzi, którzy zarabiają wielokrotnie więcej ode mnie / są na rynku pracy wielokrotnie dłużej, więc akumulują kapitał od lat i w związku z tym nie biorę kredytów ponad stan
Żyj jak robak. Gratuluję. Ale nie śmiej się z ludzi, którzy czegoś więcej oczekują od życia.
Wygodnego mieszkania, świętego spokoju, wygodnego auta, lepszej kawy, przyszłości dla swoich dzieci...
I nie - 15 tysięcy na rękę TO NIE JEST DUŻA PENSJA.
ja np. się cieszę, że nie mam kredytu. Nie wyobrażam sobie go spłacać i oddawać teraz 5 tysięcy bankowi.
Ale też
@Kiedysbedeczerwonka: Tylko, że to jest już chore, że nikogo nie stać, tylko najbogatszych.
@MikiPL: Sam wyzywasz ludzi od robaków, ale oskarżasz mnie o wyśmiewanie się z ludzi xDDDD
To jest przezabawne, że nie dostrzegasz swojej hipokryzji.
@MikiPL: Czy ty umiesz czytać xDDDD
Pokaż gdzie doradzam niby mieszkanie na obrzeżach xDDDD
Nawet głupi wyjazd na wakacje przez 10 lat ma się nie trafić?
Nawet jak mieszkasz z rodzicami to się pewnie coś dołoży rodzicom. Starczy mieć auto i jakies jedno hobby i się robi cyrk.
No ale lepiej doradzać, że można tyle wyciągnąć