Wpis z mikrobloga

Zarabiam więcej niż średnia krajowa (5k netto), do pracy jeżdzę zbiorkomem, nie jadam na mieście. Od czerwca jestem zmuszony wrócić do powiatowego do rodziców, bo nie mam zdolności kredytowej na kawalerkę 30 metrów ¯\_(ツ)_/¯. Janusze tak napompowali ceny, że za taką klitkę musiałbym zapłacić 450 tysięcy z wykończeniem i miejscem postojowym.

#nieruchomosci #mieszkanie #zycie #pieniadze #feels #zalesie #zarobki #polska #gospodarka
  • 136
  • Odpowiedz
o czym ty #!$%@?. Nie masz rodziny prawda?

@MikiPL: A gdzie w tym komentarzu masz wzmiankę o kosztach utrzymania rodziny? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

no raczej, bo jak już zarabiasz 15k to chcesz mieć jako taki poziom życia. Więc nie kupujesz kawalerki tylko chcesz mieszkanie 70-80m. A to już koszt rzędu 800k w dobrym miejscu. Przy racie 6000 zostaje 9 na samochód, oszczędności, życie... I najpierw trzeba
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@derton778: ciekawe co by się stało gdyby zabrać wykopków do typowego zakładu smrodu gdzie każdy zarabia 2300netto i zobaczyli jak ludzie żyją xD
  • Odpowiedz
@kaaban: ale łatwiej zarobić na kupienie tutaj XD

@trzyakordy: Jak mieszkasz w 5 w jednym pokoju i żywisz się w opiece społecznej to na pewno. Jak normalnie wynajmujesz i żyjesz to wychodzi na to samo co w Polsce albo i gorzej
  • Odpowiedz
@Dorth: zależy w jakim miejscu działka i jakiej wielkości domek OP zechciałby. Trudno przewidzieć jak ceny materiałów ukształtują się za 10 lat, ale mam nadzieję że spadną.

@Darth_Gohan: jeśli OP wprowadza się do rodziców to myślę, że 1k powinien mu starczyć na przeżycie. Sorry, ale jak chce własne mieszkanie to musi oszczędzać. Większość wykopków chciała by zjeść ciastko i mieć ciastko ¯\_(ツ)_/¯

@Roman_: nie napisał w jakiej robocie robi,
  • Odpowiedz
żyj dalej jak robak. Nie mamy o czym rozmawiać xd

@MikiPL: Wolę żyć jak "robak" niż jak zakredytowany pod korek debil, którego nie stać na "godne życie", bo większość zarobków przeznacza na hipotekę i leasing ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
nie wiem może masz któreś z poniższych: auto, dom ,podróże już załatwione.. czepiasz się, 2k EUR to dużo? To w #!$%@? mało i nie gadaj mi głupot

@interpenetrate: Nic nie miałam zapewnione, tylko zwyczajnie mnie nie #!$%@?ło, by aspirować do poziomu życia ludzi, którzy zarabiają wielokrotnie więcej ode mnie / są na rynku pracy wielokrotnie dłużej, więc akumulują kapitał od lat i w związku z tym nie biorę kredytów ponad stan
  • Odpowiedz
@Pantegram: Dziecko i żona to "życie". Nie wymagają osobnej pozycji.

Żyj jak robak. Gratuluję. Ale nie śmiej się z ludzi, którzy czegoś więcej oczekują od życia.
Wygodnego mieszkania, świętego spokoju, wygodnego auta, lepszej kawy, przyszłości dla swoich dzieci...
I nie - 15 tysięcy na rękę TO NIE JEST DUŻA PENSJA.

ja np. się cieszę, że nie mam kredytu. Nie wyobrażam sobie go spłacać i oddawać teraz 5 tysięcy bankowi.

Ale też
  • Odpowiedz
Niepopularna opinia. zarabiasz za mało. To na wykopku kredyciarze mają problem ze spłatą a marzeniem jest zarobić 3k. Uwierzyłeś w te wykopowe bajki.

Ja pójdę krok dalej. Programista15k to też biedak, też go nie stać

@Kiedysbedeczerwonka: Tylko, że to jest już chore, że nikogo nie stać, tylko najbogatszych.
  • Odpowiedz
Żyj jak robak. Gratuluję. Ale nie śmiej się z ludzi, którzy czegoś więcej oczekują od życia.

@MikiPL: Sam wyzywasz ludzi od robaków, ale oskarżasz mnie o wyśmiewanie się z ludzi xDDDD
To jest przezabawne, że nie dostrzegasz swojej hipokryzji.

ja np. się cieszę, że nie mam kredytu. Nie wyobrażam sobie go spłacać i oddawać teraz 5 tysięcy bankowi.

Ale też nie wyobrażam sobie mieszkać w wynajmowanym mieszkaniu, z dzieckiem i zwierzętami...
  • Odpowiedz
@Pajonkek Człowieku mówimy o życiu czy wegatacji?

Nawet głupi wyjazd na wakacje przez 10 lat ma się nie trafić?

Nawet jak mieszkasz z rodzicami to się pewnie coś dołoży rodzicom. Starczy mieć auto i jakies jedno hobby i się robi cyrk.

No ale lepiej doradzać, że można tyle wyciągnąć
  • Odpowiedz
@Darth_Gohan: ile dolozysz sie rodzicom na miesiąc?? Na rachunki 500zł, reszta na jedzenie + jakieś przyjemności. Fakt, zostaje całe g*wno do życia, ale jak chcesz coś zaoszczędzić to takie są realia przy tej wypłacie. Możesz i wydawać 3-4k na miesiąc i odkładać 1-2k, nic mi do tego. Ja wolałbym żyć jak szczur przez 10lat i mieć własny dom ( nie najwiekszy, ale swój), niż wydawać i żyć do 50r życia u
  • Odpowiedz