Aktywne Wpisy

Trzesidzida +235
No i słusznie, wszak po odebraniu telefonu powinno się wypowiadać frazę "siema pało"
#shitonetsays #heheszki #onet
#shitonetsays #heheszki #onet
źródło: temp_file487129995401624981
Pobierz
mirko_anonim +5
✨️ Jak poradzić sobie z humorem w związku? Ⓘ
Mam dość nietypowy problem w #zwiazki.
Jestesmy malzenstwem po 30stce. Jest lepiej niz gorzej, wiadomo wzloty i upadki. Ale tydzien temu poklocilam sie naprawde mocno z mezem. Wylaly sie wiadra pomyj trzaskania drzwiami. Szczegoly nie sa zbyt wazne ale po klotni maz podszedl i powiedzial " ja chciec sie pogodzic". Dla mnie to byl troche oczyszczajacy atmosfere zart, a potem juz wieczorem
Mam dość nietypowy problem w #zwiazki.
Jestesmy malzenstwem po 30stce. Jest lepiej niz gorzej, wiadomo wzloty i upadki. Ale tydzien temu poklocilam sie naprawde mocno z mezem. Wylaly sie wiadra pomyj trzaskania drzwiami. Szczegoly nie sa zbyt wazne ale po klotni maz podszedl i powiedzial " ja chciec sie pogodzic". Dla mnie to byl troche oczyszczajacy atmosfere zart, a potem juz wieczorem

Ktoś z was kiedyś dostał takie "wezwanie" od fedexa? xD To od razu informuję, że w sądzie nie potrafili już wyjaśnić dlaczego żądali haraczu za wydanie przesyłki i dlaczego w takiej wysokości. Jakby ktoś z fedexa to czytał, to serdecznie pozdrawiam - wy wiecie co teraz będzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_1650219630EkxZ2nMMKtluEJrFp0E7UQ.jpg
Pobierzźródło: comment_1650219754Jekn1BQAEbTl112wyc5Ggl.jpg
Pobierz@Karoleer: Jakich ustawowych 3 msc?
@Palwed: prawo przewozowe, art. 75 ust. 1 i 2:
1. Dochodzenie roszczeń w postępowaniu sądowym na podstawie ustawy lub przepisów wydanych w jej wykonaniu przysługuje uprawnionemu po bezskutecznym wyczerpaniu drogi reklamacji, przewoźnikowi zaś - po bezskutecznym wezwaniu zobowiązanego do zapłaty.
2. Reklamacje lub wezwanie do zapłaty uważa się za bezskuteczne, jeżeli dłużnik
@Karoleer: ty. Dlaczego przewoźnik miałby za to płacić? Nie znam się na prawie, ale fedex może jeszcze się odwołać od tego?
@Karoleer: Jak jest prawomocny, skoro wydany jest 04 kwietnia. Jeżeli złożyli wniosek o uzasadnienie to się nie uprawomocni.
@Karoleer: podatek jest 23%. Do wartości towaru dodaje się koszt transportu do miejscia wprowadzenia na towar wspólnoty, dlatego pewnie koszt transportu wyszedł więcej niż to
A widzisz - i tu jest pies pogrzebany. Bo żeby sobie ot tak przerzucić koszt na konsumenta, to trzeba najpierw spełnić kilkanaście (jak nie więcej) obowiązków