Wpis z mikrobloga

@oskar_oskarewicz: no generalnie to jest w tym dużo prawdy
Ludzie są słabi i wszyscy są czymś sterowani, bardzo mało kto sam wymyślił sobie zasady według których żyje i nie podlega żadnym uzależnieniom
Religia powstała z jakiegoś powodu, potrzebwoalismy wytłumaczenia różnych rzeczy, odkąd mamy nauke to ona zaczyna nami sterować zamiast religii
  • Odpowiedz
@oskar_oskarewicz: no generalnie to jest w tym dużo prawdy

Ludzie są słabi i wszyscy są czymś sterowani, bardzo mało kto sam wymyślił sobie zasady według których żyje i nie podlega żadnym uzależnieniom

Religia powstała z jakiegoś powodu, potrzebwoalismy wytłumaczenia różnych rzeczy, odkąd mamy nauke to ona zaczyna nami sterować zamiast religii

@greenbong nauka nie steruję nami w sposób większy niż było to np. 20 lat temu, a teraz jest
  • Odpowiedz
@oskar_oskarewicz: te zarzuty co do wojujących ateistów są w dużej mierze trafne, tyle że to nie sprawia, że zarzuty wobec religii przestają takie być ¯\_(ツ)_/¯ to, że ktoś jest zindoktrynowany przez netflixa nie wyklucza tego, że inni są zindoktrynowani przez religię, a wyliczanki pt "kto w historii świata wyrządził więcej zła, ateiści czy wierzący" już w ogóle są bzdurne. Na obrazku są po prostu wypisane różne stwierdzenia, z których każde
  • Odpowiedz
@oski94: Tylko słabe jednostki nie potrafią poradzić sobie z sensownością swojego bytu, cierpienia, faktu życia po śmierci, duchów, zjawisk paranormalnych, tj. ateiści i sceptycy, tzw. racjonaliści, a w rzeczywistości pseudoracjonaliści.
  • Odpowiedz
powiedz mi, gdzie Pismo Święte przeczy nauce

@Wokawonsky: OK:
- Jahwe stworzył ziemię w 7 dni, mieszkało na niej najpierw 2 ludzi którzy się rozmnożyli
- ludzie żyli 800 lat
- jakiś typ umarł i po 3
  • Odpowiedz
@Bover: To metafora w biblii a po drugie ty jesteś gupkiem. Świat jest takim jakim jest, czyli takim jakim ja mówię i ty to wiesz. Zrozum to w końcu.
  • Odpowiedz
Jesteście głupkami, których ktoś musi prowadzić za rączkę, bo boicie się świata takiego, jakim on jest. Zrozumcie to.

@Bover nie będę kolejny raz wstawiał freethinker.jpg, bo to nie ma sensu dla takiego betonu jak ty.
Jeszcze zapomniałeś wziąć dosłownie Apokalipsę św. Jana, gdzie jest mowa o smokach :)
  • Odpowiedz
@oskar_oskarewicz: Religia to forma kontroli, ludzie w momentach słabości mają tendencję do zwracania się w stronę religii, religia nie jest zła gdyż z zasady pomaga w edukowaniu ludzi i w utrzymywaniu moralności.
C--j wie czy Bóg istnieje, prawie pewne jest że nie istnieje Bóg w postaci takiej jak w religiach abrahamowych, ja osobiście myślę że Boga nie ma.
Nie, nie jestem lewakiem, jestem libkiem oraz nacjonalistą.
  • Odpowiedz
@Wokawonsky: uważasz słowo boskie za prawdziwe, czy nie?

Jeśli kwestionujesz slowo Pisma Świętego, to jesteś freethinkerem, ktory wynalazl sobie swoja religie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@oskar_oskarewicz: średni, typowe bicie chochoła. Brakuje jeszcze jakiegoś wątku o tym, jak to profesorkowie potwierdzili jakiś cud i "hurr durr co pszecierz wierzysz w nałukę", co z tego że profesorek na poziomie sakiewicza w tvp xD
Ogólnie aby być dobrym człowiekiem nie trzeba religii (a wręcz często wiele religii tego nie ułatwia) i wystarczy nie ranić innych. Stanie w dużej hali, jedzenie ciastka i mówienie panu w drewnianym odpowiedniku toitoia ile
  • Odpowiedz