Aktywne Wpisy
Adek1243 +5
Witam. Mam 30 lat, żonę, dziecko w wieku 3 lat. Mam swoje mieszkanie w Katowicach - 3 pokoje, kredyt już spłacony. Pracuje w ww. miejscowości, zarabiam około 8 k na rękę, żona z 6 tys. Dostałem dzisiaj propozycje pracy w tej samej firmie, ale w oddziale w Warszawie za ok. 3.5 tys więcej, nie ma możliwości pracy zdalnej, myślicie, że warto się przenosić? Tam większe możliwości awansu. Zona mówi, że mógłbym tam

Altru +232
Nóż naostrzony. Jeszcze rok da radę.
źródło: temp_file8317251589463171101
Pobierz

#religia #ateizm
źródło: comment_1650103061Xo4Hn49ZvURkTJczzRisUD.jpg
PobierzWiara to wiara, kto wierzy to wierzy, a kto nie to nie
Nie ma żadnych przesłanek aby uznać wyższość religijności nad ateizmem i odwrotnie
@agreeGe: oczywiście że zrobiły ale to dzięki moralnemu kodowi pochodzącemu z wiary wiemy że zrobili źle.
Nikt nie mówi że ludzie wierni nie są grzeszni.
@greenbong: ja nigdzie nie widzę, żeby nauka sterowała jakimś społeczeństwem. Raczej odwrotnie. Zmierzamy w kierunku idiokracji.
@R187: nie będę oglądał 40 minutowego filmu lol
@oskar_oskarewicz: W tym jest właśnie problem, ktoś rzuci jakaś bzdurę którą wypowie w 30 sekund a żeby ją fachowo sprostować trzeba mówić przez 40 min. Dlatego dużo ludzi wierzy w "prosta prawdę", która obok prawdy nawet nie stała, a realna prawda jest trudniejsza do objaśnienia.
No ale dobra, tl;dw tego filmu jest takie, że ateiści mają ze sobą tyle samo wspólnego co monoteiści.
@oskar_oskarewicz: mówię o kretynach wierzących w to, że jakiś typ umarł i po 3 dniach ożył. O tych samych kreytnach, którzy płacą na rzecz organizacji, która fundusze te zbiera by gwałcić dzieci i skutecznie bronić się przed konsekwencjami.
Nie ma żadnych przesłanek aby uznać wyższość religijności nad ateizmem i odwrotnie
@greenbong W życiu nie chciałbym Cię namawiać do wiary, jeśli nie wierzysz. To co stwierdziłeś, jest pewnie najmądrzejszym komentarzem pod tym postem i świadczy o dojrzałości. Uważam, że obie grupy powinny uszanować nawzajem swoje przekonania, bo
@Bover xD, tyle w temacie