Wpis z mikrobloga

@Wokawonsky: no można tylko nie wiem gdzie dyskusja zmierza
Wiara to wiara, kto wierzy to wierzy, a kto nie to nie
Nie ma żadnych przesłanek aby uznać wyższość religijności nad ateizmem i odwrotnie
  • Odpowiedz
bo kosciol i religia niczego zlego nie robily nigdy xDD

@agreeGe: oczywiście że zrobiły ale to dzięki moralnemu kodowi pochodzącemu z wiary wiemy że zrobili źle.

Nikt nie mówi że ludzie wierni nie są grzeszni.
  • Odpowiedz
odkąd mamy nauke to ona zaczyna nami sterować zamiast religii

@greenbong: ja nigdzie nie widzę, żeby nauka sterowała jakimś społeczeństwem. Raczej odwrotnie. Zmierzamy w kierunku idiokracji.
@R187: nie będę oglądał 40 minutowego filmu lol

tylko słabe jednostki nie potrafią sobie poradzić z bezsensownością swojego bytu
  • Odpowiedz
nie będę oglądał 40 minutowego filmu lol

@oskar_oskarewicz: W tym jest właśnie problem, ktoś rzuci jakaś bzdurę którą wypowie w 30 sekund a żeby ją fachowo sprostować trzeba mówić przez 40 min. Dlatego dużo ludzi wierzy w "prosta prawdę", która obok prawdy nawet nie stała, a realna prawda jest trudniejsza do objaśnienia.

No ale dobra, tl;dw tego filmu jest takie, że ateiści mają ze sobą tyle samo wspólnego co monoteiści.
  • Odpowiedz
mówisz o dzisiejszej areligijnej młodzieży zindoktrynowanej przez netflixa?

@oskar_oskarewicz: mówię o kretynach wierzących w to, że jakiś typ umarł i po 3 dniach ożył. O tych samych kreytnach, którzy płacą na rzecz organizacji, która fundusze te zbiera by gwałcić dzieci i skutecznie bronić się przed konsekwencjami.
  • Odpowiedz
@Wokawonsky: no można tylko nie wiem gdzie dyskusja zmierza

Wiara to wiara, kto wierzy to wierzy, a kto nie to nie

Nie ma żadnych przesłanek aby uznać wyższość religijności nad ateizmem i odwrotnie

@greenbong W życiu nie chciałbym Cię namawiać do wiary, jeśli nie wierzysz. To co stwierdziłeś, jest pewnie najmądrzejszym komentarzem pod tym postem i świadczy o dojrzałości. Uważam, że obie grupy powinny uszanować nawzajem swoje przekonania, bo
  • Odpowiedz
@Bover: Nie są to kretyni, tylko mądrzy ludzie bo tak właśnie było. A Ty przez 2 godziny się nawróciłeś oszuście? Możesz sobie robić jaja z wierzących, wisi mi to. Myliłem się co do Ciebie.
  • Odpowiedz