Wpis z mikrobloga

A na olx znowu ATH :)
Rycerze miniratki coraz tłumniej postanawiają pozbyć się betonowego złota XD
Problem w tym, że jastrząb i KNF skutecznie zatrzasnęli bramkę do zagrody.
Nowych owieczek nie wpuszczają, te które już są z zagrodzie muszą być starannie ogolone.
Jutro Glapa na konfie będzie prezentował dostępne narzędzia do strzyżenia :)

#nieruchomosci #kredythipoteczny
Pobierz
źródło: comment_1649246888KoiBmrOJvpJ4KrxUfytbfq.jpg
  • 8
@pastibox: zastanawia mnie jedno. Na wstepie jestem w sumie team spadkowicze. Tzn wierze, ze ceny spadna 10-20%. Problem z tą kwestia jest taki, ze sledze ciagle 2 lokalizacje na tarchominie w Warszawie. 2ch deweloperow. Ceny tych samych mieszkan rok temu 8200zl/m2. Sprzedane wszystko. Nowy etap 10600-11000/m2. To wzrost rzedu 25%. Co maja dac te spadki nawet 20% jak to wszystko poszlo abstrakcyjnie wysoko.

Ktos czekajac od 2019 a nie daj boze
@emil-hogan:

Bo spadkowicze generalnie mają rację, bańka pęknie, tylko zaczęli o tym krzyczeć zanim bańka w ogóle powstała. W samym dołku, z dziesięć lat temu, średnia w Warszawie była 8k+. W zeszłym roku 12k+. 50% w 10 lat. A ile przez ten czas wzrosły zarobki? Natomiast teraz podobno jest 15k, czyli 25% w kwartał. To już rzeczywiście można się zastanawiać.
Rycerze miniratki coraz tłumniej postanawiają pozbyć się betonowego złota XD

@pastibox: Właściwie to skąd przesłanka, że sprzedają zakredytowane osoby, które nie wytrzymują wyższych rat?
@GzS: nie wiem, ale u mnie w otoczeniu już druga historia że będą sprzedawali z powodu wzrostu rat. W jednym przypadku się zakończyło jednak przejściem na stałe z zamiarem na maksa nadpłacać, ale tak samo jak rok temu co człowiek gadał o zakupie, to teraz coraz częściej słyszę o sprzedaży
@pastibox sprawdzałem natomiast domy w okolicy, mam ogląd, bo byłem na bieżąco przed kupnem swojego.

Domów jest OD #!$%@? nastomiast większość, jakies 90% to rudery z lat 70-90, które mają szczęście stać w atrakcyjnych lokalizacjach. Wygląda na to, że Janusze chcą popchnąć kostki po ojcu liczą, że to pójdzie.
Domów nowych prawie nie ma, stany surowe nadal za cenę #!$%@?ą.
Na mieszkankach możliwe obniżki, ale nie znam tematu. Natomiast z domami nadal