Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rastowy: Przechodziłem przez to, rano leć do apteki po olejek goździkowy i płukaj tym - dzwoń do pracy że nie możesz przyjść. Jak bardzo rwie to bierz na przemian paracetamol i ibuprofen i próbuj się położyć i zasnąć. Dobrze by było dostać jakiś antybiotyk bo niewykluczone że bardzo bolącego zęba ci dentysta nie wyrwie bez profilaktycznej kuracji np. amoksycyliną. Na NFZ nie ma szans usunąć bo to za skmplikowane...
  • Odpowiedz
via Android
  • 4
@paramyksowiroza dzięki. Mam nadzieję że dziś pozbędę się tego zęba. Zdjęcie RTG zrobione mam. Do czwartku z tym nie wytrzymam bo jestem już na maksa zły z bólu i bezsilności.
Co najgorsze to czuję tak, jakby bolały mnie obie ósemki. Górna i dolna..
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Quinnosaurus ketanolu brak. Z lodem to nie jest zły pomysł co prawda ale poczekam do 5.. różowa będzie szła do pracy to wtedy spróbuję się położyć na jakiś czas chociaż.
Próbowałem zasnąć po chłodzeniu wodą ale ból wraca nim zasnę :(
  • Odpowiedz
@rastowy: Walczyłem z tym od wigilii do 2 stycznia (95% dentystów sobie zrobiło urlop/remanent). Mi pomagał olfen. Ostatecznie ząb dalej na swoim miejscu. Wyrwać nie chcieli bo stan zapalny. Antybiotyk dostałem + jedna dentystka łaskawie mi go otworzyła, włożyła lekarstwo i fleczer. Przestało boleć po 2-3h (po otworzeniu ból był tak k------i ze chodziłem po snianach). po 10 dniach już mój dentysta mnie przyjął i skończyło się na kanałowym leczeniu
  • Odpowiedz
@rastowy: jeżeli to nie żadna infekcja tylko rzeczywiście 8 do wyrwania to leć do apteki całodobowej po antidol 15, nie wiadomo jaki czas będzie działał ale będzie działał, jedyny morfinopodobny lek bez recepty
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@xiv7 niestety ale nie wiem nawet czy jest tu taka apteka. Jeśli jest to jest daleko. W obecnej chwili siedzę przy umywalce bo ból jest straszny jak odpuszczę wodę zimną na dłużej niż 5min, więc nim dojdę do apteki to się zesram. Pfff. Zesram się nim się ubiorę.. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@rastowy: jeśli lodowata woda tylko pomaga i musisz trzymać ja prawie cały czas w ustach to nie chce straszyć ale ja tak miałem przy zapaleniu okostnej i to do bolu zęba to był ch*j

Zwłaszcza jak piszesz że tabletki nie pomagają
  • Odpowiedz