Aktywne Wpisy
FernanduSzantusz +35
Średni koszt samobójczej śmierci kosztuje państwo około 300 tys. zł, a roczne straty z tego powodu, to około 2 mld zł. Samobójstwo osoby w wieku 25 lat kosztuje państwo ponad 597 tys. zł, bo jest to osoba w wieku produkcyjnym.
Taka ciekawostka. Dużo, mało?
#przegryw
an-drzej +47
Najbardziej merytoryczna partia odcinek 476: nie będziemy z wami dyskutować, bo jesteście dla nas za gupi
#bekazprawakow #bekazpodludzi #neuropa #konfederacja
#bekazprawakow #bekazpodludzi #neuropa #konfederacja
#ukraina #rosja #wojna
Tomcat
@Foyth: ah zapomniałem o hydrze! do hydry to bym walił, jeszcze jak!
@denerwujesie: Zesrales sie polaczku ale nie szkodzi. W związku radzieckim kiedy kostruowano to ruskie gówno, taki polaczek co najwyżej mógł sobie polatać na polskich drzwiach od stodoły
Komentarz usunięty przez moderatora
Wątek jest zbudowany na takim gównie także mam prawo oponować. I prócz wyglądu dodałem kilka warstw praktycznych no pewnie to grzech o ja #!$%@?ę. Gadaj z dupą to cie osra.
OP wyraża swój gust w sposób normalny (czytaj: uprzejmy) i podgrywa innych do podjęcia dyskusji. Ja rozumiem, że wykop to miejsce gdzie co niektórzy lubią się wyładować, ale robić wjazd z takim cebularstwem to trochę #!$%@? jednak wstyd.
No, widać ( ͡° ͜ʖ ͡°). Ubolewam i żegnam, bo szkoda tracić czas na polemikę z chamstwem.
Chwalisz rosyjską konstrukcję i nikt cię jeszcze od onuc nie zwyzywał?
// Edycja
A nie, sorry, przeczytałem cały wątek i jednak @denerwujesie mnie nie zawiódł ( ͡° ͜ʖ ͡°)
YAK-28
Z myśliwców F22 Raptor imo, ale jeśli ogólnie o odrzutowce chodzi, to Lockheed SR-71 Blackbird to mój ulubiony
Zwłaszcza gdy się poczyta o jego historii
tldr:
Cały z tytanu
Latał na pułapie 26000 metrów gdzie nikt mu nic nie mógł zrobić
Zasuwał Mach 3.5
Tak się nagrzewał podczas lotu (szyba w kokpicie powyżej 300 stopni celsjusza), że przez rozszerzalność cieplną tytanu płyty właziły jedna na drugą