Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 16
Wiecie, że zaczynam autentycznie myśleć o emigracji jako, dosłownie, konieczności? Złoty niewiele wart, paliwo będzie drożeć, pensje rosnąć nie będą, a nawet jak będą, to w Polsce trudno dobić do zarobków niemieckiego operatora widlaka...
Uświadomiłem to sobie jak zobaczyłem, że w Niemczech za 1400 euro można kupić laptopa gamingowego z rtx 3050. Czyli jak ktoś zarabia 10 euro na godzinę, to nawet całego miesiąca nie przepracuje na takiego laptoka.
:(
K---a.
#pieniadze #praca #pracbaza #zarobki #emigracja #zalesie #feels
Shatter - Wiecie, że zaczynam autentycznie myśleć o emigracji jako, dosłownie, koniec...

źródło: comment_16466480877ncpniTefKyf0GSlyPRAj4.jpg

Pobierz
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nova88: @markus3922:
A nie wpadliście na to żeby samemu sprawdzić ile zarabia kasjer w lidlu? Na przykład na [oficjalnej stronie internetowej](https://kariera.lidl.pl/oferty-pracy?page=1&filter={%22contracttype%22:[%2289%22,%223%22],%22employmentarea%22:[58,%2269%22,%2267%22,%2268%22],%22entrylevel%22:[]}&withevent=true)?
Pierwsza lepsza oferta- 4300-4600 brutto czyli 3200-3400 netto, dla nowego pracownika, bez nadgodzin, a po jakimś czasie podwyżka.
Przy okazji niedyskretnie wspomnę, że napisałem do 3500 netto.
  • Odpowiedz
  • 1
@godrop: nie, po prostu wizja jest coraz bliżej. Skończyłem rok na studiach, wpada stypendium, w czerwcu kończę studia, więc do tego czasu najpewniej nic się nie wydarzy. Ale później... ¯\_(ツ)_/¯ względem tego, co było te kilka miesięcy temu dochodzi jeszcze widmo stałe oddalającej się perspektywy własnego domu, więc boli tym bardziej xd albo zacznę tu robić dobrą karierę, albo będziemy z różową myśleć nad wyjazdem. A raczej trudno będzie o
  • Odpowiedz
@Shatter: Trzymam kciuki żeby Ci się ułożyło, jedyne co mogę polecić to naukę języka (chyba że już znasz np. niemiecki i docelowo do Niemiec chciałbyś jechać). Z mieszkaniami to tragedia, chyba że coś dostaniesz od rodziców lub naprawdę dobrze z różową razem zarabiacie

Informuj jakbyś coś ruszył, nawet za rok ( ͡° ͜ʖ ͡°) Powodzonka
  • Odpowiedz
  • 1
@godrop: nie, raczej nic od nikogo nie dostanę xd u mnie w Polsce powiatowej mieszkania od dewelopera po 6-8k za metr, wyremontowane w wielkiej płycie po 5k za metr, budowa domu to teraz skrajnie drogi interes, więc też lipa. Co z tego, że człowiek uciułał sporo kasy, jak przy kredytowaniu się tylko za głowę może złapać xd
  • Odpowiedz
@Shatter: to ucz się języków, namawiaj różowego i nie patrz się za siebie ( ͡° ͜ʖ ͡°) w najgorszym wypadku jak teraz się zaczniesz uczyć ale jednak nie pojedziesz to zawsze się podszkolisz z jakiegoś języka
  • Odpowiedz