Wpis z mikrobloga

@wiktorek_pl: zrobią to raz na pół roku więc ci co jeżdżą co chwila i tak mają to w dupie.

któryś wykopek pisał, że jeździ non stop po buspasach i dostał tylko jeden mandat przez bodajze 2 lata? Z takim podejściem to nikogo to nie przestraszy.
  • Odpowiedz
  • 3
@mroz3 niech tam lepiej ogarną światła, bo ewidentnie jest coś s---------e i generuje korki. Od skargi do przejścia dla pieszych przed wejściem do renonomy -zajebisty korek, a za tymi światłami droga pusta xD
  • Odpowiedz
@Ogau: Wyliczenia byly ale aktywistów z TUMW i Akcji Miasto, że to daje większy wybór tramwaju z Księża Małego przez ludzi.
Natomiast nie znajdę tego teraz.

Korek jest i będzie dopóki nie będzie Aleji Wielkiej Wyspy. Tylko w takiej postaci ona ruchu nie przejmie.

@Corrny: Nie ogarną bo stety niestety pod Renomą masz jeden z najbardziej uczęszczanych ciągów pieszych i tramwajowych. Tam nie da się tego super lepiej
  • Odpowiedz
Wyliczenia byly ale aktywistów z TUMW i Akcji Miasto, że to daje większy wybór tramwaju z Księża Małego przez ludzi.

@Darth_Gohan: ja to mam ostatnio ochotę stanąć tam na Traugutta i liczyć auta i ludzi w tramwajach. Moim zdaniem już teraz ludzi w autach przejeżdża więcej, niż w tramwajach. Do tego zysk czasowy dla tramwajów na Traugutta to jakieś 2 minuty (autem przejedzie się całą ulicę w max 5 minut
  • Odpowiedz
@Ogau: Buforowa to jest śmiech na sali.

Co do Traugutta tam jeszcze trzeba dodać to jak są skoordynowane te światła od ul. Na Grobli najbliżej. Też się tam stoi na ruch pieszy który prawie, że nie istnieje.

Niestety Wrocław w pigułce.
  • Odpowiedz
@Darth_Gohan: ja liczę, że Sutryk przed końcem kolejnej kadencji (nie oszukujmy się, ludzie i tak go wybiorą, bo przeciwnikiem będzie ktoś z pisu...) zamknie Kazimierza Wielkiego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
zakorkowanie Wróblewskiego, Traugutta i Pułaskiego przyniosło większe zyski

@Ogau: auta stoją w korku na jednym pasie zamiast na dwóch pasach i wykopek sobie wymyślił, że to wina buspasa xD Wyobraźnia 10/10
  • Odpowiedz
@BartorKrajczyk: ty jesteś serio głupi czy udajesz? Przed buspasem i za buspasem są 2 pasy. Buspasy stanowią tu wąskie gardło, które blokują nie tylko daną ulicę, ale też ulice przed tymi buspasami. To serio nie jest jakieś rocket science, żeby to zrozumieć. Zaraz będą popołudniowe szczyty. Stań na Traugutta i Pułaskiego i obserwuj co się dzieje przed i za buspasami

Ja nie mam nic do sensownie wprowadzanych buspasów, jak ten
  • Odpowiedz
jesteś serio głupi czy udajesz

bo już samo MPK na tym traci więcej, niż zyskuje

@Ogau: umiesz jednym tchem mnie zwyzywać, a potem stwierdzić, że MPK traci na wydzielonym torowisku i buspasie. Prawdziwy orzeł intelektualny, nie mam szans w starciu, ustępuję ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz