Wpis z mikrobloga

@Ogau: na Wróblewskiego tramwaje blokowane są regularnie przez kretynów w autach, którzy nie znają przepisów i w---------ą się na skrzyżowanie bez miejsca do kontynuowania jazdy - to jedyna wada, ale nie jest ona winą wydzielonego torowiska. Gdyby wydzielonego torowiska nie było, to tramwaje stałyby sobie w korkach po 20 minut dłużej.
  • Odpowiedz
tramwaje stałyby sobie w korkach po 20 minut dłużej.

@BartorKrajczyk: przecież przez Traugutta autem przy 1 pasie przejedziesz autem w max 5 minut. Wrocław palcem po mapie się potwierdza.

tramwaje blokowane są regularnie przez kretynów w autach, którzy nie znają przepisów i w---------ą się na skrzyżowanie bez miejsca do kontynuowania
  • Odpowiedz
@Ogau: a wiesz co, nawet mi się nie chce z tobą kłócić - poczekamy sobie 10, 15 lat, pobudujemy więcej buspasów, tramwajów i DDRów, i zobaczymy, jak sytuacja się zmieni - ja wiem swoje, ty wiesz swoje, nikt nikogo nie przekona. Ja lubię moje wydzielone torowiska, ty lubisz swój super komfort w prywatnym aucie, każdy ma coś dla siebie.
  • Odpowiedz
wydzielone torowiska,

@BartorKrajczyk: przecież właśnie pisałem, że takie wydzielone torowiska spełniają swoje zadanie, a nie te pseudotwory typu Pułaskiego i Traugutta ¯\_(ツ)_/¯

Z tym czekaniem świetny pomysł. Patrzmy i czekajmy jak nam Sutryk niszczy miasto inwestycjami typu AWW czy północny odcinek obwodnicy miejskiej xD
  • Odpowiedz
@BartorKrajczyk: jeżdżę więcej rowerem po tym mieście, niż autem, więc możesz też obwinić "moich kolegów" w rowerach ¯\_(ツ)_/¯

Super, że jednopasmowa obwodnica cię cieszy, a jedyny, "nieistotny" szczegół to brak torowiska, co również s-------i komunikację w mieście xD
Idź po wybudowaniu aww na wiadukt na Krakowskiej i daj znać, jak to wygląda, bo ja już wiem jak będzie i mogę się założyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
komunikacji zbiorowej

@milymarcinmily: przecież ten buspas niczego nie rozwiązuje. Te zaoszczędzone 3 minuty sprawiają, że czas tracą wszystkie pojazdy jadące przez Most Grunwaldzki w stronę Dominikańskiej. To jest parodia, a nie rozwiązanie problemu. Rozwiązywanie problemu nie polega na "daj jednemu, zabierz czterem" ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
Za kilka lat to przez Podwale będą śmigały głównie elektryki i służby.

@milymarcinmily: taaa, w takim tempie inwestycji to przynajmniej 50 lat ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wszystko dla komunikacji zbiorowej

@milymarcinmily: tak właśnie robi Sutryk. Dlatego nie działa komunikacja, a auta mają jeszcze gorzej xD Nie tędy droga. Kluczem jest zrównoważony rozwój. Jeśli postawisz na jednego konia to zawsze się w końcu wywalisz na
  • Odpowiedz