Wpis z mikrobloga

XD załóż perukę i nos klauna - i dziw się że ktoś się na ciebie patrzy i śmieje xD

Co wy chcecie od chłopa, tylko se paznokcie pomalował !!! XD pedzie
  • Odpowiedz
Tylko ta polska mentalność plemienna, co kogo obchodzi to jak ktoś wygląda?

@wonsz337: tego gościa obchodzi jak wygląda. Bo ewidetnie wygląd jest dla innych i gość malując paznokcie oczekuje reakcji. No to ma. Co ciebie interesują cudze reakcje?
  • Odpowiedz
@WhiskyRomeo: Ale reakcje są po to żeby oceniać innych a tutaj jest niemiła reakcja, no i czemu musi być niemiłą jak pan ma pomalowane paznokcie? Pisząc ten komentarz zareagowałeś na moją reakcję - co cię obchodzi moja reakcja cwaniaczku z miodem w uszach?
  • Odpowiedz
@KondProsty

właściwie to co ci to przeszkadza?
@Himre

Nie przeszkadza, dla mnie to żałosne, że ktoś sobie rekompensuje zycie robiąc z siebie pajaca. Są normy społeczne, wyjde w foliowej czapce to też będzie że to moje prawo i czemu mi ludzie robią zdjęcia?
  • Odpowiedz
@KondProsty

nie przeszkadza, ale jednak przeszkadza
nawet jeśli "robi z siebie pajaca" to co to ma wspólnego z tobą, że się tak oburzasz? normy społeczne powinny dotyczyć zachowań, a nie wyglądu
normalny człowiek to zobaczy, zignoruje i zapomni po pięciu sekundach, a nie będzie zdjęcia robić i wrzucać je do internetu ku uciesze podobnym sobie osobom

I się zgodzę, ja się nie oburzam ja to punktuje jako śmieszne/łamane na żałosne. I tak nie podoba mi
  • Odpowiedz
@NieWiemASieWypowiem: @KondProsty: tyle że normy społeczne ulegają zmianom, więc jakby słaby ten argument. Mężczyzna z pomalowanymi paznokciami nie robi nic złego, ani żałosnego. Żałosne (i nielegalne przy okazji) byłoby rozbieranie się do naga obok przedszkola, a nie zmiana koloru wytworu naskórka xd
  • Odpowiedz
@Cukrzyk2000 o to zmiane norm społecznych chodzi ( ͡º ͜ʖ͡º) wolę trzymać stare zasady gdzie to kobiety malują oaznokcie.

Poza tym ciekawe że po temacie o malowaniu paznokci i zmianie norm społecznych, dodałeś zdanie o rozbieraniu się koło przedszkola.
Często o tym myślisz? Oburzasz się że to nie jest norma społeczna? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz