Wpis z mikrobloga

Mirki, pracuję w korpo, nie umiem profesjonalnie pogodzić się z faktem, że gdzieś w oddziale tej samej firmy na zachodzie, albo w innej firmie ktoś na takim samym stanowisku robi to samo co ja, ale dostaje za to trzy razy więcej kasy niż ja.

Od razu inaczej bym podchodził do swojej roboty, gdybym tak zarabiał. Nie chodzi już nawet o same pieniądze, tylko o upokorzenie, i że muszą z nas cisnąć bekę w oddziałach za granicą, że Polaczki tak mało zarabiają.

#pieniadze #zarobki #pracbaza #korposwiat #polska #ekonomia
  • 82
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RedSensej: Masz rację w tym co piszesz. W sumie nawet ludziom w pracy bym tego nie wytłumaczył. Pokornie ze spuszczoną głową godzą się na taki los jako Polacy i to jeszcze ciebie zaatakują jak cokolwiek zakwestionujesz. Jak takie lemingi.

Jak to Herbert powiedział "płynie się zawsze do źródeł, pod prąd...z prądem płyną tylko śmieci". Polacy u mnie w robocie są "ambitni" ale jest to ambicja na zasadzie, że trzeba na
  • Odpowiedz
@Ynfluencer: Czyli typowe korpotrybiki naiwnie myślące, że będąc bardzo lojalnym wobec firmy, pracodawca to doceni. To akurat jest chyba problem dzisiejszego świata, a nie tylko rodaków, choć polacy to ogólnie pracoholicy, którzy nie widzą życia poza pracą. Nadal się ciągną efekty lat 90, które przyczyniły się do postaw "ważne, żeby była praca, nieważne jaka i jakie niesie skutki". Dla polaka jak jest praca i jest co jeść, to już niewiele
  • Odpowiedz