Wpis z mikrobloga

@zajebotka: W przypadku CM711 ma wyrok sądu jednoznacznie orzekający, że mecz w którym Michniewicz trenował Lecha ( ten że Świtem NDM, skazany m. in. Piotr Reiss) był sprzedany. Ma też dowody, że Michniewicz rozmawiał przed tym meczem z Fryzjerem, który na głośnomówiącym miał Wójcika. Dwóch z trzech rozmówców było skazanych za korupcję.On po prostu zapytał o czym z nimi rozmawiał. Nawałka też pewnie brał udział przy ustawianiu spotkań (jak mnóstwo osób
@ebismolarek Jak dla mnie najprawdopodobniejszym rozwiązaniem było pojscie na współpracę z prokuraturą, gdzie układ zakładał całkowite oczyszczenie jego imienia. Jeżeli Czesław zostałby nazwany świadkiem koronnym to byłoby jednoznaczne z udziałem w całym procederze i zamykało drzwi do kadry albo na poważniejsze stanowiska trenerskie. Weź pod uwagę, że wszystkie wypowiedzi prokuratury mówią o tym, że CM nie miał zarzutów a nie ze był niewinny. Poza tym biorąc pod uwagę caly przebieg telefonów, jedyną
@IIIlIII: Coś w tym jest, ale dlaczego Fryzjer miałby nie pogrążyć Czesia, skoro ten rzekomo pogrążył jego? Ja nie bronię Michniewicza, żeby była jasnośc, cała sprawa jest śmierdząca, ale zapytuję skąd Czesiu niby miałby takie plecy? Przecież 18 lat temu to on ledwie po 30stce był, jeśli dobrze kojarzę. To, że był jowialnym grubaskiem i mógł budzić sympatię nie znaczy, że nie miałby wokół siebie ludzi nieżyczliwych. To, że współpracował z
@ebismolarek Rzecz w tym, że Czesio go nie pogrążył, bo ten już wcześniej był umoczony xD Fryzjer już w 2000 roku był wykluczony z działania w strukturach PZPN i rok później mu to odwiesili za pomocą jakichś sztuczek prawnych. Moim zdaniem właśnie Fryzjer był gwarantem tego, że nikt się nie wysprzegli na Czesława, on się zajmował całym procederem a CM miał tylko być trenerem i dawać przyzwolenie na wszystko, bez bezpośredniego udziału.
@zajebotka: Znowu wszyscy jadą po jadczaku, bo syndrom oblężonej twierdzy musi się zgadzać, a jak #!$%@? dochodzenie dziennikarskie to znowu wyjdzie na jego ;)