Wpis z mikrobloga

Ogólnie to mam bardzo przykry wniosek (nie koniecznie związany z twoim wpisem), że jest taka cienka czerwona linia, między tym co się ludziom należy, a na co sobie powinni zapracować. Matczak jest ekstremum z jednej strony - za co zbiera często słuszne baty od np. Lewicy, z drugiej masz właśnie typowe "mi się należy, bo jestem".

Obecnie poziom debaty jest tak spolaryzowany, że nie ma najmniejszych szans na jakikolwiek społeczny kompromis, którego
  • Odpowiedz
Matczak, choć bardzo dobry prawnik i człowiek sukcesu, to uosobienie najgorszych cech, które można zsumować z powyższej retoryki. To jest człowiek, który ocenia innych na podstawie ich mitycznego"sukcesu", czyli: wykształcenia, zarobków, pozycji w społeczeństwie, wykonywanego zawodu etc. To jest najgorszy możliwy przykład wielkomiejskiego korposzczura. Ten typ ludzi nie zwraca uwagi na to, jakie masz zainteresowania, co wiesz i co lubisz robić, czy jesteś uczciwy, robisz jakieś dobre rzeczy, tylko CO ZNACZYSZ..

@
  • Odpowiedz
Nue mam pojęcia kim jest, serio.

@Sok_Mandarynkowy: serio? A to może potrafisz podeprzeć jakimś cytatem to co napisałeś tu?:

To jest człowiek, który ocenia innych na podstawie ich mitycznego"sukcesu", czyli: wykształcenia, zarobków, pozycji w społeczeństwie, wykonywanego zawodu etc
  • Odpowiedz
@Sok_Mandarynkowy: chyba twoja projekcja na każdego kto odniósł jakiś sukces.

Wysrałeś trochę bzdur o człowieku, o którym nie masz pojęcia, a cymbały to plusują. Naprawdę to jest portal dla gamoni.
  • Odpowiedz
chyba twoja projekcja na każdego kto odniósł jakiś sukces.

Wysrałeś trochę bzdur o człowieku, o którym nie masz pojęcia, a cymbały to plusują. Naprawdę to jest portal dla gamoni.

@FlasH: wystarczy przeczytać jego książkę żeby się zgodzić z opem. Niestety nie jestem Ci w stanie zacytować ponieważ poszła dalej na olx. Sama książka pisana dosyć prostym, przystępnym językiem. Miejscami można się uśmiechnąć, nie wynika to bynajmniej z humorystycznych akcentów, a
  • Odpowiedz
@Sok_Mandarynkowy: matczak moze co najwyzej wygrac wybory na sobowtora kwasniewskiego albo caringtona

to musialy by chyba wrocic te czasy, chyba jednak trudniej by bylo napedzic ten hajp co kiedys, inne potrzeby.

zreszta to nie twarz wygrywa wybory tylko twarz ktora rozdaje kielbase wyborcza

a matczak ma do rozdania co najwyzej kopy w dpe XD tak z jego twarzy mozna wyczytac ze on raczej nic nikomu nie da XD
  • Odpowiedz
Popis tolerancji dla wolności słowa

@Sok_Mandarynkowy: każdy kto nie zgadza się z twoim p----------m jest nietolerancyjnym przeciwnikiem wolności słowa? To jest dopiero popis tolerancji i wolności słowa.
  • Odpowiedz
@Bover: Nie ma czegoś takiego jak "lewicowe poglądy gospodarcze".

@kilemile: a jednak jest.

Ciężko mi wyobrazić sobie dyskusję z tobą, skoro zaczynasz od tak kretyńskiego stanowiska, ale spróbuj mi wytłumaczyć dlaczego nie istnieje pojęcie "lewicowych poglądów gospodarczych" i czym jest (daleko posunięta) redystrybucja dóbr jak nie właśnie realizacją takowych.
  • Odpowiedz
Ja próbuję im przekazać - w charakterze edukacyjnym

@Tywin_Lannister: xDDDD Pomijając to, czy miałeś rację, to to było zwykle wypierdzenie swoich poglądów, na które ciśnienie ma każdy użytkownik wykopu. Co Ty w ogóle p--------z o jakichś walorach edukacyjnych? Chyba narcyzm do głowy za mocno uderzył xD
  • Odpowiedz