Wpis z mikrobloga

Mam własnościowe mieszkanie, średniej klasy samochód, wyższe wykształcenie i zarobki ok. 5k netto, czy to źle, że oczekuje od faceta przynajmniej tego poziomu, bo niektórzy twierdzą, że to źle. To nie jest żaden szał, gdy ma się ponad 30 lat ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#tinder #zwiazki #niebieskiepaski
  • 369
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ze w kazdym punkcie zycia moze nastapic obrot o 180 pod wzgledem zarobkow

@Consuelo: O tak. Koleżanka po 1 randce z facetem: "super, fajny, lubi motoryzacje jak ja, ma land rovera, ma dom pod Wwą - idealnie, ja mam córkę - pracuje w branży kreatywno artystycznej - super, ja kiedyś śpiewałam"
po 2 randce "ohh, dał mi płytę winylową pink floydów, IDEAŁ"
po 3 randce "zwolnili go, samochód był służbowy, dom dostała żona,
  • Odpowiedz
kawalerka w polsce B to żadne osiągniecie XD dlatego pytam co to za mieszkanie i kawalera z jakim mieszkaniem szuka XD

@Mr_Frodo: nie widziałem by OP pisała o polsce B.. Ani, że to jakieś osiągnięcie, ani by chwaliła się co to nie ona. ;-)
  • Odpowiedz
Mam własnościowe mieszkanie, średniej klasy samochód, wyższe wykształcenie i zarobki ok. 5k netto, czy to źle, że oczekuje od faceta przynajmniej tego poziomu, bo niektórzy twierdzą, że to źle. To nie jest żaden szał, gdy ma się ponad 30 lat ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@maur: uuu białorycerzymy :-D

NO NIE PISAŁA DLATEGO PYTAM JAKI BYŁ TEN KREDYT I JAKA WARTOŚĆ NIERUCHOMOŚCI
  • Odpowiedz
uuu białorycerzymy :-D

@Mr_Frodo: tak, nie atakuje kogoś, to biało rycerze, niech będzie ;)

DLATEGO PYTAM JAKI BYŁ TEN KREDYT I JAKA WARTOŚĆ NIERUCHOMOŚCI

@Mr_Frodo: konkretnie to zapytałeś ile rodzice dołożyli, a nie jaka była wartość. Ale jeśli to Twój normalny styl prowadzenia rozmowy nie atakując, to spoko, rozumiem. ;)
  • Odpowiedz
@maur: Nie popadajmy ze skrajności w skrajność. To nie te czasy, żeby całe finanse stały na męskiej głowie nie o to mi chodziło. Raczej nie mam ochoty męczyć się z kimś, kto stale będzie umniejszał wszystko, co robię, bo ona sama tyle kasy zarobi i jesteś zbędny. Niech kobitka lepiej kupi sobie ze 3 koty, bo z tą arogancja zatruje życie nawet najlepszemu mężczyźnie.
  • Odpowiedz
@LilyOfTheValley: masz święty spokój i kasy żeby sobie odłożyć na coś i żyć fajnie. Ja mam 8 netto w wieku 25 lat ale się zażynam jak świnia. Gorszy start w życiu i muszę dymać żeby Cię dogonić. Ja bym chciał być już na tym etapie co Ty
  • Odpowiedz
hipotetycznie jakbyśmy byli na randce i dowiedziałabyś się, że mam kredyt hipoteczny, to jakbyś zareagowała? ;)

@maur: spoko, sama do niedawna miałam, więc to dla mnie nic dziwnego, fajnie, że się starasz ogarniać swoje życie, a nie miaszkasz w wieku 32 kat z rodzicami
  • Odpowiedz
@Urajah: Chyba sobie k---a żartujesz, że człowiek zarabiający w mieście innym niż Warszawa 3500 zł netto w wieku do 30-35 lat to jakiś gołodupiec. Babom o------o.... wyżej srają niż dupę mają. Ha tfu!
  • Odpowiedz
@maur: nie pomyslalabym, ze brak ambicji. raczej, ze ktos doszedl do jakiegos momentu swojej "kariery" i to mu wystarcza. odwalic swoje, pojsc do domu, wyskoczyc gdzies, zrealizowac hobby, miec "swiety spokoj". nie kazdy ma zdolnosci do krecenia biznesu, nie kazdy tego chce. nie od dzis wiadomo, ze tam gdzie duze pieniadze jest duzo stresu, duzo obowiazkow, odpowiedzialnosci.
nie narzucalabym nikomu sposobu w jaki ma zyc, raczej poszukala takiej osoby, ktorej
  • Odpowiedz
Raczej nie mam ochoty męczyć się z kimś, kto stale będzie umniejszał wszystko, co robię, bo ona sama tyle kasy zarobi i jesteś zbędny

@Armolimaldo: a gdzie tu umniejszanie?
Jak zarabiasz podobnie to partnerki to czujesz się mniej warty i zbędny? Nie uraź się, ale to brzmi bardziej jak Twój problem niż potencjalnej kobiety..
  • Odpowiedz
nie kazdy ma zdolnosci do krecenia biznesu

@Consuelo: ok, zgoda.
A jak nie ma oszczędności w wieku 30 lat? nie każdy potrzebuje, niektórzy doceniają inne walory życiowe? :P
  • Odpowiedz
@szarley: Działa, tylko trzeba odsiać miernoty które patrzą na to jak wyglądasz i co posiadasz. Jeśli ktoś akceptuje cię takim jakim jesteś, nie chce cię zmieniać na siłę, na wymarzony typ to wiedz, że dobrze trafiłeś.

@maur:

1.
  • Odpowiedz
@ManiacTeam: cała Twoja wypowiedź brzmi, jakby oczekiwanie zaradności/trochę ogarnięcia finansowego to był początek i koniec oczekiwań.

Czy oszczędności sprawią, że ktoś zostanie z tobą jak coś ci się stanie?

@ManiacTeam: A czy ich brak to sprawi?
  • Odpowiedz