Wpis z mikrobloga

Mam własnościowe mieszkanie, średniej klasy samochód, wyższe wykształcenie i zarobki ok. 5k netto, czy to źle, że oczekuje od faceta przynajmniej tego poziomu, bo niektórzy twierdzą, że to źle. To nie jest żaden szał, gdy ma się ponad 30 lat ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#tinder #zwiazki #niebieskiepaski
  • 369
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LilyOfTheValley: Prawdopodobnie masz 5k netto co miesiąc i dług na kilkaset tysięcy złotych do spłącenia. Żyjesz od pierwszego do pierwszego. Samochodu nie neguję, bo w takim wieku rzeczywiście można się go dorobić na własność, nawet z taką pensją.
  • Odpowiedz
@MatiKosa: Co Ty pind... znam masę osób, których żona zarabia znacząco mniej. Ty tu wyjeżdzasz z super panią z IT. Czyli co chłop może na babę łożyć, ale odwrotnie to już sytuacja niegodna?
  • Odpowiedz
@LilyOfTheValley:

Mam własnościowe mieszkanie, średniej klasy samochód, wyższe wykształcenie i zarobki ok. 5k netto, czy to źle, że oczekuje od faceta przynajmniej tego poziomu, bo niektórzy twierdzą, że to źle. To nie jest żaden szał, gdy ma się ponad 30 lat ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Zależy czego chcesz. Brzmi jakbyś nie szukała partnera do życia tylko do biznesu. Ludzie mając 30lat również mogą mieć wykształcenie, lecz
  • Odpowiedz
@LilyOfTheValley: nie szukaj faceta patrząc ile zarabia i jaki ma samochód albo czy ma własne mieszkanie, tylko jak się z nim dogadujesz i jak Ci się z nim spędza czas. Jeśli ma wykształcenia albo jakiś fach w ręku, jest pracowity to głodować nie będziecie, a pieniądze to nie wszystko.
  • Odpowiedz
@apee: dokładnie tak. Wykopki piszą, że liczy się "charakter" (czytaj: wygląd partnerki). Jak po kilku latach wygląd nie będzie robił aż tak wielkiego znaczenia i facetowi zacznie przeszkadzać sponsorowanie większości wydatków (bo do tego sprowadzają się duże różnice w zarobkach partnerów), to ci same wykopki będą pisać, że po co związałeś się z mało ambitną kobietą/ wszystkie kobiety są mało ambitne xD
  • Odpowiedz
@MajoZZ: Ci mężczyźni co łożą na dużo mniej zarabiające partnerki są zazwyczaj starsi i brzydsi. Tutaj opka nie mówi o takiej sytuacji. Szuka kogoś na jej poziomie finansowym.

Czyli tak: jak ktoś ceni zaradność i ambicję w człowieku, to jest pusty. Za to jak ktoś wybiera po tym, że się dana osoba mu podoba (czytaj: leci na wygląd), to jest lepsza? :)

Wiadomo, wygląd jest ważny, ale (#unpopularopinion
  • Odpowiedz
@ManiacTeam: Nie wiem ile masz lat ani jak dokładnie śledzisz wykop. Czasy się zmieniły. Wykopki będą twierdzić, że nie patrzą na zarobki partnerki (tylko "charakter", czyli de facto wygląd), a po kilku latach będą na tych samych tagach narzekać, że partnerka za mało zarabia i nie jest ambitna.

Tak doprecyzowując: obecne związki polegają na tym, że partnerzy równo dokładają się do bieżących wydatków i wykonują w tym samym stopniu prace
  • Odpowiedz
@MajoZZ: Nie niegodna, tylko niemożliwa. Żadna baba nie będzie z kimś kto jest gorszy lub równy jej, bo taki facet jest bezużyteczny z psychologicznego punktu widzenia. Ew. zostaniesz cuckoldem albo orbiterem, którego będzie opluwać i się znęcać nad nim. super los :).
  • Odpowiedz

@LilyOfTheValley: A on też może oczekiwać przynajmniej tego poziomu? Więc każdy kto ma więcej nie będzie cię chciał. A dokładnie tyle co
  • Odpowiedz
Nie wiem ile masz lat ani jak dokładnie śledzisz wykop. Czasy się zmieniły. Wykopki będą twierdzić, że nie patrzą na zarobki partnerki (tylko "charakter", czyli de facto wygląd), a po kilku latach będą na tych samych tagach narzekać, że partnerka za mało zarabia i nie jest ambitna

@Nowelizacja: Może i czasy się zmieniły, ale nie zmieniły się oczekiwania mężczyzn. Możemy wyśmiewać "babskość" ale jeśli jakaś kobieta chce bawić się w związki
  • Odpowiedz
Pamiętam jak raz spotykałem się z laską pracującą w IT (w owym czasie zarabiała chyba z 2.5x tyle co ja wtedy, a była dwa lata młodsza) i jakkolwiek widać, że dobra, uczynna, ale jak to ujęła: "no sorry, ale z facetem pracującym na stacji benzynowej to po prostu nie". I co tu się jej dziwić, wykształcona, ogarnięta, świetnie zarabia - to gdzie ma brać kogoś, kto się od niej diametralnie różni?

@
  • Odpowiedz