Wpis z mikrobloga

Mam własnościowe mieszkanie, średniej klasy samochód, wyższe wykształcenie i zarobki ok. 5k netto, czy to źle, że oczekuje od faceta przynajmniej tego poziomu, bo niektórzy twierdzą, że to źle. To nie jest żaden szał, gdy ma się ponad 30 lat ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#tinder #zwiazki #niebieskiepaski
  • 369
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ManiacTeam: Jak "nie wszystkie". Jasne, z jakimiś kobietami o bardzo konserwatywnych poglądach lub zdesperowanych to będzie inaczej wyglądać. W innych przypadkach będzie podział pół na pół, bez względu na zarobki :)
Kobiety też chcą spokoju jak wracają po pracy do domu. Nie chcą od razu męczyć się ze sprzątaniem/gotowanie, bo to co drugi dzień może ogarnąć partner ;)

Każdemu mężczyźnie co tak śmiało mówi o "szukaniu partnera będącym dobrym człowiekiem"
  • Odpowiedz
@Thachii: no właśnie - bardzo płytkie myślenie. Niestety. Wygląd (mówię o młodych osobach) zależy od genów, nie od charakteru. Natomiast zawód i ambicje zależą w dużej mierze od charakteru. Płytkie myślenie, a przecież mężczyźni nie są płytcy, prawda? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Jak "nie wszystkie". Jasne, z jakimiś kobietami o bardzo konserwatywnych poglądach lub zdesperowanych to będzie inaczej wyglądać

@Nowelizacja: Czyli jak?

W innych przypadkach będzie podział pół na pół, bez względu na zarobki
  • Odpowiedz
@ManiacTeam: Nieee. Mam na myśli to, że mężczyźni z reguły (przy poszukiwaniu partnerki do związku) patrzą na inne cechy niż kobiety. Mam tylko problem z tym, że te cechy wcale nie są mniej "próżne" od tego na co patrzą kobiety. Powiedziałabym, że są nawet bardziej próżne. Dlatego śmieszą mnie te komentarze pod względem opki mówiące o tym by skupić się na "dobrym sercu", gdzie osoby to piszące mają na myśli
  • Odpowiedz
@LilyOfTheValley Ja p------e temat związków na wykopie poruszany przez różową dot. mężczyzn to j----y magnes na s---------y xD
To jak to w końcu jest? Wykopki nigdy dziewczyny za rękę nie trzymali, ale w dyskutowanie o relacjach to j----i mistrzowie argumentów xD

Ja ze swojej strony pragnę dodać, że życie nie jest czarno białe, to j----e spektrum po czerń, szarość aż po biel. Taki gradient jak w gimpie.
  • Odpowiedz
Nieee. Mam na myśli to, że mężczyźni z reguły (przy poszukiwaniu partnerki do związku) patrzą na inne cechy niż kobiety

@Nowelizacja: To źle myślisz. Mężczyźni szukają atrakcyjnych partnerek tylko i wyłącznie do seksu. To, że jakaś laska dobrze ujeżdża nie znaczy, że nadaje się na żonę/konkubinę/stałą partnerkę/dowolne wybrać. Tu trzeba czegoś więcej, bo doba ma 24 godziny i coś trzeba zrobić z resztą czasu. Ile to związków się rozpadło, bo ktoś
  • Odpowiedz
@ManiacTeam: Nie kochasz swojej partnerki?

Tylko chodzi o to, że mężczyźni rzeczywiście patrzą bardziej na wygląd. Można to zobaczyć nawet w komentarzach do tego posta. Jasne, niektórzy nie wybiorą sobie za żonę partnerki tylko odznaczającej się wyglądem, ale niektórzy tak. Jednak u kobiet to bardzo rzadko się zdarza (atrakcyjny mężczyzna do romansu tak, ale nie do małżeństwa).

Ale jaki damski cyrk? xDDD Każdy szuka jak najlepszego partnera/partnerki. Kobiety przy poszukiwaniu męża
  • Odpowiedz
Ja p------e temat związków na wykopie poruszany przez różową dot. mężczyzn to j----y magnes na s---------y xD

To jak to w końcu jest? Wykopki nigdy dziewczyny za rękę nie trzymali, ale w dyskutowanie o relacjach to j----i mistrzowie argumentów xD

Ja ze swojej strony pragnę dodać, że życie nie jest czarno białe, to j----e spektrum po czerń, szarość aż po biel. Taki gradient jak w gimpie

@GwachQar: Widocznie jesteś s---------ą,
  • Odpowiedz
@fuck_yeah: ja mam to wszystko co ty, ale wymagam jeszcze oczytanego i atrakcyjnego niebiekskiego ¯\_(ツ)_/¯
PS Na szczęście już takiego znalazłam, ale nie było łatwo. Wbrew temu co piszą na wykopie mężczyźni po 30 roku życia nie stają się nagle bardzo atrakcyjni i mający rozwiniętą karierę ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz