Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Kojarzy ktoś może czy do domofonu elfon op-255R mogę sam sobie dodać brelok RFID nie mając kodu serwisowego?
Spółdzielnia nie chce tego zrobić a z tego co czytam w instrukcji można tylko mając kod serwisowy.

Zastanawiam się czy jest opcja wejść tylko w ustawienia konkretnego mieszkania i tam dodać brelok.

#elektryka #domofon #mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie #budowadomu
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Bad_Wolf: @Wychwalany: u nas bloku wcale nie ma breloków. Znaczy domofon ma taką funkcję, ale przy sprzedaży nie było a teraz z racji kosztów większość mieszkańców i spółdzielnia tego nie chce bo i tak jeszcze jesteśmy na minusie.

Myślałem że dodam poprzez panel użytkownika, bo nie chce dzieciakom podawać kodu bo zaraz pół miasta będzie znało :P
  • Odpowiedz
Zastanawiam się czy jest opcja wejść tylko w ustawienia konkretnego mieszkania i tam dodać brelok.

@dawid121213: W menu serwisowym jest opcja odhaczenia co użytkownik może zmieniać, na pewno kod wejścia, ale dopisywania breloczków to chyba nie. Zresztą nieistotne, w tym przypadku jeszcze mniejsza szansa że ktoś Ci to udostępni.
Teoretycznie z tyłu jest naklejka z numerem seryjnym i można po tym dojść do fabrycznego hasła, ale spora szansa że ktoś
  • Odpowiedz
zgrało oryginalny ale na dublowany brelok nie chce wgrać.

@widmo82: bo kupiles zły brelok - nieprogramowalny

natomiast OP ma inna sytuacje - spoldzielnia wogole nie daje breloków mimo ze domofon ktory kupili ma taka funkcje
  • Odpowiedz
@Wychwalany: z tego co wyszperałem to przed wprowadzeniem nowego breloka trzeba jakiś kod wklepac
jakies uniwersalne kody otwarcia u mnie sa poblokowane lub nie znalazłem takiego działajacego
  • Odpowiedz
bo kupiles zły brelok - nieprogramowalny

@Wychwalany: no teraz załapałem. zmyliło mnie, że ktoś miał brelok i dodawał je do tego domofonu za pomoca kodu
a to chodziło o to, ze te nieprogramowalne nie nadają się do kopiowania oryginalnych breloków a wlasnie przystawia się do domofonu i jego ID dodawane jest do obsługiwanych przez domofon.
Oddaje ten programator i breloki bo w opisie typ dał fotki bez numerowanych breloków i
  • Odpowiedz