Wpis z mikrobloga

Optymi Telefony – ktoś pracował w tej firmie?

Szef wydaje się dziwny, mówił mi, żebym przyszedł na bezpłatne szkolenie, 50 godzin, ale nie wie do końca ile finalnie. Mówił mi, żeby przyjść w poniedziałek na szkolenie (tzn. pracowanie za darmo). Ja spytałem na ile godzin, a on: „Wiesz co, to pytanie jest nie na miejscu, nie uważasz? Cały dzień oczywiście”.

Jak można na pytanie o grafik szkoleń / pracy odpowiedzieć, że nie wolno o to pytać XDDDDD

#rzeszow #januszebiznesu #patologia #praca #polska
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zimnok: Chłopie. Wdepnąłeś właśnie w próbę wydymania twojej osoby. Jakiekolwiek szkolenia na stanowisku pracy sa płatne. Nie ma możliwości rozpoczęcia pracy bez szkolenia wstępnego i podpisania umowy. Pewnie gość zaprasza tak wszystkich, ma bezpłatnie niewolnika na kilka, kilkanaście godzin. Potem powie ze sie nie nadajesz I tyle. Zmarnujesz tylko swoj czas. P--------l go do pipu ekspresowo, z takimi cwaniakami bez litości jechać aż zapiszczy.
  • Odpowiedz
@Zimnok Chłopie, po takim pytanie, to się nawet nie zastanawiaj czy tam iść. Nie dość, że będziesz robił tydzień za darmo, to jeszcze na koniec ci może powiedzieć "nie pasuje pan do zespołu, zapraszam wy*ierdalac". I weźmie kolejna osobę na "szkolenie".

Żadna normalna firma nie robi czegoś takiego. Normalne jest w każdej firmie, że jak ktoś nowy przychodzi do pracy, to jakim kozakiem by nie był, to musi się wdrożyć, bo
  • Odpowiedz
@Zimnok: W normalnej firmie jest umowa na okres próbny płatna od pierwszej sekundy. W średnio normalnej śmieciówka ale najpierw umowa potem szkolenie a nie odwrotnie. Rotacyjny darmowy pracownik co 50h to Janusz szukający frajerów łatwych do zmanipulowania. Poszukaj innej firmy do tej nawet nie przychodź tylko zgłoś to pip.
  • Odpowiedz