Wpis z mikrobloga

Programiści #java jakbyście mieli wybierać w #krakow ofertę pracy między Ocado a Cisco to co byście wzięli? Założenia są takie że wypłata i technologie podobne, kwestia teraz samej firmy, ludzi tam pracujących (chociaż i tak wiadomo że największe znaczenie będzie miało to do jakiego zespołu trafisz), możliwości rozwoju itp.
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SiemkaKolego jak wyplata i technologie te same, to jeszcze bralbym pod uwage co proponują w benefitach, jak z dojazdem do jednej i drugiej firmy i ewentualnie jak biuro wyglada o ile nie pracujesz full remote.
  • Odpowiedz
@krabar dlatego napisałem, że jeśli ktoś nie pracuje na full remote. U nas jesli chcesz to możesz pracować z biura. Część z firm pewnie będą pracować w trybie hybrydowym, więc te 2 czy 3 dni tygodniowo może trzeba będzie dojechać. Wskazałem dodatkowe rzeczy, które ewentualnie można wziąć pod uwagę przy wyborze firmy.
  • Odpowiedz
@SiemkaKolego ja bym jeszcze zapytał w obu firmach czy mają oncalla (no chyba, że nie przeszkadza Ci siedzenie w domu pod telefonem albo branie łapka na każde wyjście z domu)
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@SiemkaKolego: Ocado wydaje się mieć ciekawszy produkt, Cisco z kolei to dość konkretny wpis w CV. Pytanie czego szukasz i do jakiego projektu w ogóle cię rekrutują. Mi się wydaje, że którykolwiek wybierzesz będzie dobrze, osobiście szedlbym pewnie do Ocado
  • Odpowiedz
@SiemkaKolego: ja się mogę wypowiedzieć o Cisco. Mi się tam super pracowało. Dość międzynarodowe środowisko i to nie tylko ze kolega z Ukrainy (jest np trochę osób z Ameryki Południowej). W zależności od Twoich chęci można się ukryć w tłumie i nie przepracowywać jak i rozwinąć. Z racji tego ze to spore korpo to trzeba nieraz zrobić jakiś zbędny trening. Jeśli będziesz mieć chęć to możesz za friko zrobić sobie
  • Odpowiedz