Aktywne Wpisy

r5678 +572
Mam nadzieje, że gość dostanie jeszcze odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu psychicznym że musiał wyrwać jakiegoś chwasta.
#kryminalne #s---------a #bron #policja #obronakonieczna
#kryminalne #s---------a #bron #policja #obronakonieczna
źródło: Screenshot 2026-04-11 at 16-45-49 #BystrzycaKłodzka - Search _ X
Pobierz

yourgrandma +389
No niestety, ale chyba miarka się przebrała...
Naprawdę myślałem, że prowadzenie sobie głupiego tagu na uboczu obok różnych afer trwających w międzyczasie na tym portalu i bycie cicho pozwoli na swobodną organizację konkursów na piosenki, jednak i mnie nie ominęło "wszechwidzące oko". Spytacie się o co w ogóle chodzi. Chętnie napisałbym, ale pic rel, a chcę, żeby ten post miał charakter informacyjny i nie został usunięty.
Także w tym momencie tag #wykopoweprzeboje
Naprawdę myślałem, że prowadzenie sobie głupiego tagu na uboczu obok różnych afer trwających w międzyczasie na tym portalu i bycie cicho pozwoli na swobodną organizację konkursów na piosenki, jednak i mnie nie ominęło "wszechwidzące oko". Spytacie się o co w ogóle chodzi. Chętnie napisałbym, ale pic rel, a chcę, żeby ten post miał charakter informacyjny i nie został usunięty.
Także w tym momencie tag #wykopoweprzeboje
źródło: sdsdsdasas
Pobierz![Pod koniec kwietnia będziemy mogli obserwować KOMETĘ C/2025 R3 [EN, 3 min]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/b2730405dc7661d60a51cfbe1f9bbef57b5197f23f427528135a161e9f4c3951,q80.jpg)

Wpis dla ludzi zastanawiających się nad posiadaniem dzieci, z mojego doświadczenia (mam dwójkę: 3 latka i 6 miesięczne dziecko).
Jeśli:
- lubisz dzieci. Na ich widok zawsze się uśmiechasz. Lubisz bawić się z dziećmi rodzeństwa, znajomych
- nie masz zainteresowań. Często się nudzisz. Nie masz pomysłu jak spędzić czas
- nie masz zbyt wielu znajomych, rzadko spotykasz się z ludźmi towarzysko
Idź w dzieci. Na prawdę. Nadadzą sens Twojemu życiu. Będziesz mógł/mogła z czystym sumieniem mówić, że dzieci to najlepsze co Cię spotkało, że to całe Twoje życie.
Jeśli:
- widok dzieci nie wzbudza w tobie jakichś większych emocji, a zabawa z nikim nie jest czymś co uwielbiasz
- masz dużo zainteresowań, nigdy się nie nudzisz. Brakuje ci czasu żeby je wszystkie rozwijać
- często spotykasz się ze znajomymi
- masz możliwości finansowe żeby ciekawie spędzać czas (podróże, narty, itd)
Odpuść posiadanie dzieci.
Nie mówię, że tak jest w każdej rodzinie, ale na moim przykładzie, całe dotychczasowe życie poszło w śmietnik. Nie połowa, nie 3/4 tylko całe. Dzień wygląda tak, że rano ogarniam starsze dziecko, idę do pracy, po pracy zajmuje się dziećmi bo żona była z nimi cały dzień więc chce od nich odpocząć. Potem kolacja, mycie dzieci, awantury o mycie zębów czy głowy. Jak już dzieci pójdą spać to trzeba trochę ogarnąć w domu, o ile jest jeszcze czas. Siedzieć do późna nie ma sensu bo młodsze dziecko non stop rzyga, przez co mało śpi w nocy, trzeba go nosić, siedzieć z nim no i oczywiście karmić więc snu jak na lekarstwo.
I tak dzień w dzień. Czasem popołudnie wygląda inaczej bo trzeba pojechać na zakupy albo coś innego załatwić. O wiecznych wyjazdach do lekarzy, fizjoterapeutów i innych specjalistów nie wspominając.
Czasu dla siebie nie ma i nie będzie. Później zacznie się pomaganie w lekcjach, zajęcia dodatkowe itd.
Ktoś spyta: to czemu zdecydowałeś się na dzieci. Odpowiedź:
- presja społeczna
- ciekawość - póki nie sprawdzisz na własnej skórze to się nie przekonasz. Może akurat będzie fajnie
- brak praktycznej wiedzy na temat tego jak w rzeczywistości wygląda życie z dziećmi
I żeby nie było - ja już decyzji nie cofnę. Kocham swoje dzieci i zamierzam być najlepszym ojcem jakim potrafię. Ale może komuś ten wpis pomoże podjąć decyzję.
@mckk: Taaa… najstarszy zaspał mi właśnie na próbną maturę… zawsze się uśmiecham, zawsze… :)
I jeszcze ta lista czemu się na dzieci zdecydował xD niedojrzały mentalnie i społecznie plankton xD Przynajmniej obowiązkowy jesteś, to chyba jedyna pozytywna rzecz w tym całym elaboracie. Ale szczerze? Wstyd. Wstyd jako ojciec, wstyd jako facet i wstyd jako Polak. Ogarnij się
@Grubyzaur: zajebista dyskusja faktycznie xd
@mckk: Przy tych trzech punktach zrobiłem sobie dwójkę dzieci. I dużo się nie zmieniło w życiu. Bawić się polubiłem z
@MazurskiSmak: wstyd to jest tak p-------c w internecie.
Op podzielil sie swoimi przemysleniami, doswiadczeniem itd.
Nie nusisz tego akceptowac, mozesz miec zupelnie inny pomysl, podejscie i stosunek do tematu.
Ale zeby p-------c o tym ze wstyd takie rzeczy pisac, to mentalnie trzeba byc starym w----------m dziadem, ktory wie lepiej ¯\(ツ)/¯
Takie typowe quasi antynatalistycxme pierdy ludzi którym ktoś źle wytłumaczył priorytety.
Teraz brakuje jeszcze żeby zaczął te swoje
chlopie, powiedzenie YOLO za bardzo sie chyba wbilo w nasze pokolenie, bo kazdemu sie wydaje, ze sie nie zestarzeje. Dzieci to inwestycja w szczesliwe zycie, kiedy jestesmy mlodzi, powinnismy nasz czas
@MazurskiSmak: bardzo się pomyle jak stwierdze ze te słowa powinieneś skierować do swojego ojca a nie się na mirku wyżywać? :)
A tak serio to próbna matura to ciul, nic nie warte i trudniejsze od zwykłej matury, prawem jazdy stresowałem się bardziej xD. Mam znajomych, którzy na próbne nawet nie przyszli a na studia sie podostawali także giit( ͡° ͜ʖ ͡°)