Wpis z mikrobloga

#nieruchomosci #dom
https://imgur.com/i520P0R
- dom obok linii wysokiego napięcia
- salon i ogród od strony północno-wschodniej
+ dobry układ pomieszczeń
+ nienajgorsza lokalizacja
+ dobra cena
+ pod klucz, dobrze wykończony
Brać, czy szukać innych ofert z domami w cenach 200 tysięcy złotych więcej?
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@saviola7: Ja bym brał jeśli widok ci nie przeszkadza. Trawnik od północy to mniej podlewania i mniej bujny wzrost trawy więc profit. Linia wysokiego napięcia to panele fotowoltaiczne na dach i brak problemów ze skokami napięcia powyżej 253V. Jeśli nie jesteś hipochondrykiem/foliarzem/migrenowcem to nie będzie ci przeszkadzała.

To, że to dom pod klucz zaoszczędzi ci pewnie więcej nerwów niż całe życie pod tym kablem ich spowoduje xD Poza tym to
  • Odpowiedz
Kiedyś z ciekawości szukałem badań dot. długoterminowego skutku zdrowotnego i nie było jednoznacznej odpowiedzi

@LaurenceFass @saviola7 : I sam brak pewności wystarczy, żeby nie narażać siebie, a przyszłości swoich małych dzieci, dla oszczędności rzędu 1.5 auta klasy średniej ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@saviola7: Co do linii, to nie mam zdania, ale moim zdaniem ekspozycja na południowy-zachód jest mocno przereklamowana. Mieszkałam tak i w upał nie posiedzisz, jeśli nie masz dużego zadaszenia ($$$), a resztę dni spędzałam przy zasłonach, żeby zasłonić, jak słońce dawało, albo odsłonić, jak robiło się ciemno ¯_(ツ)_/¯ . O ile masz duże okna, przeszklenia, to nie będzie ciemno nawet od północy. Ja teraz, mając do wyboru wszystkie opcje, wybrałam
  • Odpowiedz
@Chica: Niestety w tym lokalu okno w kuchni było małe.

Minusy przysłoniły plusy, więc zapewne wybudujemy się sami w dwa lata, choć najchętniej kupiłbym gotowca.
  • Odpowiedz