@josoof: Mięso to białko a białko się kurczy pod wpływem wysokiej temperatury. Na brzegach plasterka jest dużo mięsa, w środku mniej. Więc brzeg skurczy się dużo bardziej niż środek. W ten sposób ściśnie całość i się plasterek wybrzuszy. Jak zrobisz nacięcia to przerwiesz brzeg plasterka, więc nie będzie miał jak ścisnąć reszty.
@Iudex mój tata przywoził zawsze z Włoch i dla mnie to była mortadela, jaką miałam niespodziankę, jak kiedyś na stołówce w szkole dostałam mortadelę z postu opa xD
@FisioX: Pierwszy raz w życiu zjadłem mortadelę, gdy pracowałem na statku, właściwie było ona niemal codziennie na jakiś posiłek ale wykorzystanie mortadeli przez kucharza na obiad i kolacje było bardzo kreatywne. Gulasze, leczo itd. z mortadeli. A była to tania i okropna w smaku mortadela. Nigdy więcej z własnej woli nie zjem mortadeli.
@Insane_Mike: już nie smakuje jak kiedyś. Ostatnio po 15 latach kupilem i takie sobie. Kiedyś to było nadzarcie. Podobnie jak pajda chleba ze słoniną i sola( ͡°͜ʖ͡°)
#sct #krakow ludziom którzy nie widzą problemu ani dyskryminacji w strefie czystego transportu i sprowadzają problem do sebka w starym dieslu szkoda cokolwiek tłumaczyć, widać że jest tam za mało komórek pojąć problem który ich nie dotyczy bezpośrednio
źródło: comment_1641364878v7ps08m0YMcOOY17WwoeFf.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
źródło: comment_1641378802nRSKfltEkP8jVOHpL55faj.jpg
Pobierzźródło: comment_16413794799jK3usfPf7L9vqMKDzLm3K.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora