Wpis z mikrobloga

#kredythipoteczny #nieruchomosci #finanse
Jestem ciekawy gdzie mieszkają ci wszyscy co tak cisną po nas, ludziach którzy mają kredyty na mieszkania? Albo skąd wzięli pieniądze na mieszkania? Bo widzę, że większość nie może przeboleć i każe kredytobiorcom pampersy zakładać itp. No muszę mieć gdzie mieszkać, ale lepiej mi spłacać kredyt za swoje mieszkanie niż płacić za wynajem.
  • 114
@Maver87: ci o ktorych mowisz to trolle ktore czerpia radosc z dopiekania innym. Ci ktorych sie komentuje w sposob zrownowazony ze zle zrobili to pod-korek-inwestycja-airbnb.
Nikt normalny nie chce inflacji ani kolejnych upadlosci bo to sie przeklada na wszystko, to nie jest jednostkowy dramat ale problem calej polski. I to wszystko w trakcie gdy rzadzacy sie bogaca na boku.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Maver87:

No muszę mieć gdzie mieszkać
Klasyczny błąd poznawczy kredyciarza pod korek. Dopóki nie wziąłeś kredytu to byłeś bezdomny?
Bo widzisz, wystarczy normalnie zarabiać (normalnie to znaczy, że po "rachunkach i życiu" zostaje się więcej niż 2k do odłożenia xD) i można np. w rok czy dwa tego okropnego mieszkania ze starymi, odłożyć sporą część pieniędzy, niż jak się chciało "być dorosłym" po maturze i #!$%@?ło dymać w magazynie (
gdzie mieszkają ci wszyscy co tak cisną po nas

@Maver87: za granicą chłopie, z eleganckim kredycikiem o stalym oprocentowaniu, zapakowani najzyzej pod 30% zdolnosci kredytowej bo zarabiamy jak ludzie. Mamy zrobic AMA ?
Jestem ciekawy gdzie mieszkają ci wszyscy co tak cisną po nas, ludziach którzy mają kredyty na mieszkania?

@Maver87: Hmm, to mnie wołasz, więc powiem. Wynajmuję sobie.

Jeśli powiesz mi, że nie mam tego na własność - to fakt, ty swojego do czasu spłaty też nie. Poza tym cenię sobie możliwość zmiany miejsca zamieszkania i nie w obrębie miasta, nawet nie w obrębie tego kraju, tylko w ogóle. Trudno żyłoby mi się
Jeśli powiesz mi, że nie mam tego na własność - to fakt, ty swojego do czasu spłaty też nie.

@Maver87: przynieść akt notarialny, żebyś sprawdził kto jest właścicielem? Bo widzę, że pojęcia nie masz na czym polega kredyt hipoteczny. I wiesz, że to mieszkanie możesz sprzedać w każdym momencie i spłacić od razu kredyt? Czy też to zbyt trudne? Psss, wiesz, że możesz mieć też gotówkę, oszczędności mając kredyt? Tylko nie
@Maver87: Mnie sie wydaje ze cisna jedynie z ludzi ktorzy nigdy nie slyszeli "Rzymu nie zbudowano w jeden dzień" i

Jestem wyjatkowa/wy, pracuje w korpo przeciez nie kupie 2 pokojowego malego mieszkania w wielkiej plycie, bo to jest przeciez dla biedakow... jak juz brac kredyt to na IDEALNE mieszkanie/dom, wszyscy biora ! biore i ja !
Jestem wyjatkowa/wy, pracuje w korpo przeciez nie kupie 2 pokojowego malego mieszkania w wielkiej plycie, bo to jest przeciez dla biedakow... jak juz brac kredyt to na IDEALNE mieszkanie/dom, wszyscy biora ! biore i ja !

@4rtu: kredytu hipotecznego nie bierzesz z zasady co 5 lat więc jak ludzie już kupują to chcą żyć godnie. Co w tym dziwnego? Każdy chce mieć dobre i wygodne życie. Myślę, że cała tajemnica. a
że chcą godnie żyć a nie do państwa które stwarza #!$%@? warunki

@Maver87: chcesz godnie żyć to musisz #!$%@?ć dzidę na zachód. Inaczej to tylko gnijesz w tym syfie i rozkładzie oraz przykładasz rękę do obracania tego kraju w jeszcze większy chlew obsrany
  • 5
@Maver87: godne życie to niekoniecznie mieszkanie na zadupiu jednego z 3-4 miast wojewódzkich, w zakredytowanej pod korek klitce, tylko dlatego że swędziało krocze i panienka mówiła jakim to się jest dorosłym.

rozumiem, że to ironia

Otóż nie, bo tak jak pisałem- na wszystko jest czas. Jak zarabia się gówno w prostej pracy to się może warto najpierw zastanowić, jak polepszyć swoje zarobki, a zmieniać miejsce zamieszkania?
Argumentum ad zachodum tutaj też
@tellet: piszesz o mieszkaniu ze starymi i odkładaniu co miesiąc po 2k co w dwa lata da ok. 50k. Gdzie 50 metrowe mieszkanie w stanie deweloperskim kosztuje 500k w byle jakim mieście wojewódzkim. No fajnie. Fajnie też, że ci którzy postanowili tak zrobić jak mówisz nagle się obudzili i stwierdzili, " ej mam oszczędności, ale w tym czasie mieszkania poszły #!$%@? do góry" i dalej mnie nie stać.

jak polepszyć swoje
@Maver87: o tym wlasnie mowie "godnie zyc" "teraz", znajomi wzieli kredyt na 200k na 2 pokoje do remontu... a oboje miesiecznie maja 2 cyfry, kupili wyremontowali (wlasnymi silami) juz prawie splacili.. i zyja godnie...

Pewnie za kilka lat sprzedadza z zyskiem, i sie wybuduja albo wieksze kupia...

No ale wiadomo to nie GODNA DEWELOPERKA za 500k , bo inaczej zyjesz jak pojiaki robaki..
serio uczciwie pracując co dnia przykładam do tego rękę? Nie wiedziałem...

@Maver87: placisz podatki z ktorych jest finansowana organizacja przestepcza rozkradajaca kraj, ciemiężąca obywateli. Organizacja która systematycznie obniża range Polski w świecie, systematycznie i metodycznie prowadzi do upadku tego kraju. Gdyby ludzie, którzy chcą żyć godnie, wyjechali za granicę to został by im tylko roszczeniowy elektorat i pewna klęska w wyborach.
Niestety, godne życie albo życie w Polsce - albo albo,
  • 1
@Maver87:

Niemczech jak jestem listonoszem to stać mnie na wynajem mieszkania w centrum, relatywnie nowe auto i wakacje dwa razy w roku?

Jo jo jo, 50m2 w Charlottenburg albo Mitte, do tego 2 miejsca w podziemnym i M8 + jakiś 911 cabrio na lato, co nie? Wszystko z pensji listonosza.
Ponadto powiedziałem "więcej niż 2k", załóżmy w miarę komfortowe 5k (zakładając 8-10k netto przychodu bez biedowania na parówach). To już po
@Maver87: Oczywiście, jeśli stać cie na spłacanie własnego mieszkania to lepiej niż wynajem. Sęk w tym, że przez ostatnie 7 lat kredyty wzięło mnóstwo osób, które nigdy nie powinny ich nawet powąchać. I to z nich jest beka