Wpis z mikrobloga

@michui: Trzeba wyjac go z lodowki z godzine wczesniej, osuszyc, mozna lekko posolic ( odda troche wody i sie bedzie lepiej smazyl) i przed smazeniem znow osuszyc. Potem przed smazeniem solisz i pieprzysz i tyle.
  • Odpowiedz
@michui: Nie. Oliwa imo sie nie nadaje do smazenia steka. Najlepiej uzywac masla klarowanego. Mozna podczas smazenia pedzelkiem z maslem troche go smyrac to powierzchnia sie bardziej spiecze
  • Odpowiedz
@Zacollinho: nastepnym razem sciagnij wcześniej i odłóż na 7 minut. Posol dopiero po usmarzeniu. Wiem co mowie bo jwstem na diecie carnivore i codziennie jem steka na kolecje lub obiad. Musi byc w srodku jeszcze nieugotoqany wtedy sie srodek rozplywa w ustach. Kiedys tez jadlem midium rare ale od czasu jak rare zjadlem to juz do medium nie wracam. Pozdro
  • Odpowiedz