Aktywne Wpisy

Trollex +67
Obawiam się, że ktoś tu próbuje zakłamywać fakty.
Ktoś stawał przeciwko kacapom, a ktoś nie umiał radzić sobie z emocjami i musiał je rozładowywać w bójkach.
Ja tam widzę różnicę.
Ktoś stawał przeciwko kacapom, a ktoś nie umiał radzić sobie z emocjami i musiał je rozładowywać w bójkach.
Ja tam widzę różnicę.
źródło: temp_file7936309633448289830
Pobierz
#przegrywpo30tce powiem wam ze jeszcze rok temu byłem w mega dupie i depresji a właśnie szykuje się do najlepszych świat w moim życiu bo pare miesuecy temu poznałem idealna kobiete.. jest prześliczna przeseksowna i mądra i ogarnięta..do teraz jestem w szoku ze po 30stce mozna poznać taka dziewczynę:) oczywiście samemu też trzeba coś reprezentować a nie tylko sie użalać i nie robić nic.. najlepsze c---i w moim życiu trafiły mi

#koncertnoworoczny
źródło: comment_1641039931FqfU8GtobXX6tljN1mN0ho.jpg
Pobierz@Krzysztof53647: Na terenach wiejskich występuje jak najbardziej, przynajmniej w moim powiecie.
A „Boże coś Polskę” to utwór na cześć koronacji Mikołaja I w 1829 roku.
@Krzysztof53647: 110 tys. mieszkańców, więc nie taki mały. Daleko od wszystkiego, ale to nadal Śląsk ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
źródło: comment_1641079072Sr0TocyR9xUGfb3UUAnoOi.jpg
PobierzGdzie niemieckiego uczą w podstawówce?xD
W sensie w tym nowym systemie szkolnictwa to pewnie tak bo niemiecki/francuski/rosyjski wchodziły w gimnazjum ale w podstawówce kiedyś to iks de xD
Nigdy nie słyszałem niemieckiego żeby ktoś używał gdziekolwiek na Śląsku xD Saksy sobie gadają między sobą po niemiecku jak przydają no bo na co dzień tam mieszkają no to jak mają mówić xD
Generalnie to p--------z trzy po trzy.
Komentarz usunięty przez autora
źródło: comment_1641100150xA2051H84Q3nEGbtYzVyKz.jpg
PobierzKtóry Ty jesteś rocznik?
Jak teraz wprowadzili niemiecki do wczesnej nauki to dobrze, ale wątpię żeby miało to coś wspólnego z historią i specyfiką regionu a raczej bardziej z tym że to dość przydatny język
Nie wprowadzili tego teraz, tylko już dawno. Jak ja chodziłem do podstawówki (rocznik 99) to też już miałem niemiecki w 1 klasie.